latinica  ћирилица
СПОРТСКИ ДОДАТАК | 04/04/2013 | 19:40

Дејвис куп: Српски играчи максимално мотивисани

Селектор мушке тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић изјавио је да сви играчи максимално мотивисано дочекују меч четвртфинала Дејвис купа против САД, који почиње сутра.

"Ужасно је тешко навићи се на Дејвис куп ритам, који је потпуно супротан ономе који играчи имају током сезоне. Све то захтијева један тежак рад и ментални напор, али оно што краси наше тенисере јесте чињеница да су сви они максимално мотивисани и одушевљени што бране боје своје земље", рекао је Обрадовић.

Он је нагласио да чланови српске репрезентације много више тренирају, од америчких тенисера.

"Сваки дан тренирамо по три пута. Сви играчи су здрави и орни за предстојећи меч. Мој помоћник Душан Вемић и ја смо обавили скаутинг и утврдили да амерички играчи много мање тренирају", рекао је Обрадовић.

Он је нагласио да је у Бојсију "повелика колонија Срба" који долазе на тренинге и гласно бодре наш тим.

"Они су толико бучни да сам у једном тренутку морао да их замолим да изађу како би играчи могли да се концентришу на тренинг", рекао је Обрадовић.

Он је истакао да је надморска висина у Бојсију око 750 метара, због чега је ваздух разријеђен и лоптица лети брже него обично.

"Свака част играчима јер су се потрудили да све одраде како треба на највишем могућем нивоу. Очекујем да будемо максимално фокусирани на старт меча у петак", рекао је Обрадовић.

Репрезентација Србије у саставу: Новак Дјоковић, Виктор Троицки, Илија Бозољац и Ненад Зимоњић састаје се са селекцијом САД од 5. до 7. априла у мечу за пласман у полуфинале Дејвис купа.