latinica  ћирилица
22/08/2018 |  18:41 | Аутор: СРНА

Милорад Зајић одбацио оптужбе за ратни злочин

Србин повратник у Клину Милорад Зајић одбацио је данас у Основном суду у Пећи наводе оптужнице да је током сукоба на Косову и Метохији 1999. године починио ратни злочин, рекао је Срни Зајићев адвокат Дејан Васић.
Основни суд у Пећи (Фото: gjyqesori-rks.org) -
Основни суд у Пећи (Фото: gjyqesori-rks.org)

"Зајић је пред судијом Основног суда Крешником Радоњићијем, у оквиру претпретресног поступка, рекао да није починио никакав ратни злочин, чиме је одбацио наводе оптужнице коју је подигао специјални тужилац Косова, да је током ратних сукоба 1999. године у селу Душевић, општина Клина, учествовао у убиству три старије особе из породице Мармулаку", навео је Васић.

Он је додао да је Зајић, као и сви остали пунољетни Срби из Душевића, био упознат са јавном иницијативом Албанаца да против свих одраслих Срба из тог села буду подигнуте оптужнице за ратне злочине.

"Упркос том сазнању, а свестан да, као директор једне банке у Клини у предратном периоду, није починио било какво кривично дело, он се вратио у реновирану кућу у Клини", појаснио је Васић, истичући да је сасвим извјесно да је и судија Радоњићи постао увјерен да је оптужница неоснована.

Зајић се 2006. године вратио у Клину, гдје је ухапшен 19. марта ове године, а потом му је послије једномјесечног притвора одређен кућни притвор, гдје, према Влајићевим ријечима, чека ослобађајућу одлуку претпретресног судије.