X

За ваш уређај је
доступна апликација

У фокусу
15:00 | сриједа, 28. Јуни
У фокусу: Електромагнетно зрачење-како се заштитити?
Шта је нејонизујуће,а шта јонизујуће зрачење? Може ли човјек да осјети утицај нејонизујућег зрачења? Колику опасност за људско здравље представљају трафо станице или базне станице мобилне телефоније? Како безбједно користити мобилне телефоне и остале уређаје који нам олакшавају свакодневицу,али и утичу на наше здравље?
Људовање
20:15 | петак, 30. Јуни
Људовање: У Људовању гледајте...
Корупција је чудовиште које након рата рањава у рату нерањене, убија преживјеле, тјера добре домаћине да се вјешају и убијају оружјем из рата зато што и поред тешког рада не могу прехранити себе и своје, вратити кредите, школовати дјецу... Ситни чиновници су прогласили нерегуларним и незаконитим закуп земљишта Јусуфа Арифагића, оптужили га да запошљава људе погрешне нације, да користи њихов извор иако је исти био ван функције док господин Арифагић није довео воду до свог производног погона. Савремена производња млијека јединствена у региону имала је одјек и у Норвешкој, али и изазвала апетите локалних власти. Реченица „А гдје сам ту ја?“ најбоље описује однос реалног сектора и власти које су, однародњене и одљуђене, спремне да жртвују туђе теле да би себи прибавиле сочан бифтек, отет и незарађен. О ситуацији у којој, упркос свему, запошљава људе и производи врхунску храну, овог петка ће нам причати гост Вашег и нашег Људовања, произвођач хране и узгајивач норвешких говеда, господин Јусуф Арифагић.
Документарни записи Мире Лолић-Мочевић
17:09 | недјеља, 02. Јули
Документарни записи Мире Лолић-Мочевић: Поткозарје памти...
Припремајући још један документарни запис( Мира Лолић Мочевић,Синиша Јалић,Ведран Марић,Ново Букша и Раде Гусак) водимо вас у поткозарска села .Милинко,Милорад,Раде,Милош и Радован били су дјечаци 1942.године али памте козарачку епопеју памтимо ли и ми?