X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Кошарка
17:00 | субота, 21. Јануар
Кошарка: Кошарка - АБА Лига 19 коло
Кошаркашка посластица у Лакташима. У серији тешких утакмица кошаркаша Игокее, у Лакташе стиже најпријатније изненађење Евролиге и лидер АБА лиге, Црвена звезда мтс. У првом одмјеравању снага, изабраници Драгана Бајића играли су меч на једну лопту, поражени су 66:68. Прилика је сада да домаћин покуша да направи прави подвиг и нанесе пораз црвено бијелима. Биће то изузетно тешко без обзира што ће само два дана раније београђани играти у Тел Авив против Макабија. Игокеа – Црвена звезда МТС, субота, 21. јануар од 17 часова на РТРС-у.
Пулс живота
17:05 | понедјељак, 23. Јануар
Пулс живота: Стрес?!Како утиче на здравље?
Отварамо тему о утицају стреса на људски организам. Како стрес шкоди здрављу?О томе говоре искуства грађана,али и пракса из љекарске ординације."Пулс живота" истражује - шта значе систематски прегледи, које налазе и претраге би требало бар једном годишње урадити? Шта имамо право да тражимо код породичног љекара? Азбука здравља - гнојна ангина, узроци, лијечење и посљедице. Питали сте, одговарамо - како правилно снизити повишену тјелесну температуру? Храна као лијек - матична млијеч. Научници доказали, самачки живот негативно утиче на здравље. Ово су теме новог издања колажног магазина о здрављу "Пулс живота"
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 26. Јануар
Квадрат на знање: Млади афирмисани научници и наш "научни подмладак"
У 138. емисији настављамо раније започето праћење "образовног трага" Милана Врућинића, рођеног у Лушци Паланци код Санског Моста, некадашњег студента физике на Природно-математичком факултету у Бањалуци, који је већ неколико година на "привременом научном раду" на чувеном Кембриџу. Мастер студије из нано-материјала завршио је на Универзитету у Утрехту. Докторат, из области органских полупроводника, одбранио је на Кембриџу, једном од најбољих свјетских универзитета и то у 31. години живота ! Представљамо и наш "научни подмладак"! Овога пута упознајте гимназијалца са Пала Стефана Малбашића, који је својим знањем, првенствено натпросјечним познавањем краљице наука, математике, завриједио бројне награде. И то, наравно, није све...