X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 30. Март
Квадрат на знање: Образовни изазови
Универзитет примијењених наука за економију и менаџмент из Есена у Њемачкој додјељује педесет једнокаратних стипендија студентима првог и другог циклуса студија са свих факултета Универзитета у Бањaлуци, гдје су и разговарали са студентима који су се пријавили за стипендију. Шта још подразумијева академска сарадња Бањалуке и Есена? Милан Шкипина из Фоче, студент је 3.године електротехнике на Факултету техничких наука у Новом Саду и то један је од најбољих студената, са свим десеткама у индексу.У емисији говори о себи, учењу, наградама. Душан Секулић ,бијељински виртуоз на хармоници, познат је по енергичним наступима широм свиејта. Иако му је класична музика највећа инспирација и изазов , свира и џез , народну музику и обраде популарних мелодија. Основну и средњу музичку школу завршио је у Бијељини, образовање наставио у Београду,а потом на бечком конзерваторијуму,гдје је стекао мастер диплому професора хармонике и џез клавира .
У фокусу
15:00 | четвртак, 30. Март
У фокусу: Амбициозни родитељи или амбициозна дјеца?
Да ли је дјетињство испуњено „школама и школицама“ квалитетније од дјетињства кроз које лете лопте и у коме се луткама кува ручак и праве фризуре? Могу ли родитељи да огаде дјеци спорт? У којој мјери родитељи дјецу оптерећују амбицијама из свог дјетињства? На ова,али и бројна друга питања одговарају психолози и професори физичког васпитања.
Српска Данас
16:30 | четвртак, 30. Март
Српска Данас: Информативна емисија
Влада Српске о увођењу трезорског пословања у области здравства. Колико локалне заједнице издвајају новца за пољопривредне подстицаје?
Људовање
21:10 | петак, 31. Март
Људовање: У Људовању гледајте...
Да ли циљ оправдава средства? Да ли је јавно паљење застава начин да се пошаље политичка порука? Гдје почиње неслагање , а гдје се оно претвара у говор мржње? То нећете сазнати у овонедјељном "Људовању", што није разлог да о томе не причамо у емисији у којој је потпуно легитимно да гост и уредник имају потпуно супротне ставове, или да се по већини питања сложе. Уређивачка политика наше и ваше РТРС дозвољава сукоб мишљења и не подразумијева да човјек мора бити у праву да би изрекао оно што мисли. Гост емисије овог петка је Војин Павловић, предсједник невладине организације која у статуту садржи императив активне борбе против НАТО пакта и Европске уније. Став потпуно легитиман, разумљив и прилично прихваћен у свијету попут нашег који има разлога за анимозитет према глобалном насиљу и хегемонији. Како год, о свему треба разговарати, а "Људовање" је једно од мјеста гдје је то још могуће.
Протокол
22:00 | петак, 31. Март
Протокол: У Протоколу гледајте...
Турци на референдуму одлучују: да ли је дошао крај Ататурковој Турској? Ердоган жели уставне промјене које ће му омогућити потпуну власт у земљи. Истражујемо, ко је Стив Бенон, најутицајнији савјетник Доналда Трампа? За "Протокол" говори Милан Мишић, спољнополитички коментатор и дугогодишњи уредник и дописник "Политике" из Вашингтона.
Ђурђевданци
11:00 | субота, 01. Април
Ђурђевданци: Нови Ђурђевданци – аудиција у Бањалуци
Наравно, ту су били и малишани из Приједора, Градишке и околних мјеста. Скупило се њих више од 50, па је због тога и конкуренција била најјача. Али најважније је да су сви били распјевани и добро расположени за дружење са Ниџом, који им је и званично уручио позивницу за “Ђурђевдански фестивал”, 12. маја у дворани “Борик”.
Ријеч вјере
11:21 | субота, 01. Април
Ријеч вјере: Религијски програм
Дио моштију деспота Стефана Лазаревића пренесен је из Манасије, манастира у којем је сахрањен овај српски владар, ктитор и књижевник, у београдску Вазнесењску цркву. Његовим светим моштима моћи ће свакодневно да се поклоне благочестиви вјерници. Треће недјеље Часног поста боравили смо у манастиру Илиње код Шапца. Игуман овог српског манастира, отац Исаија врши Свету тајну Јелеосвећења, молитву за здравље душе и тијела и спасење. Римокатоличка жупа Котор Варош, посвећена Рођењу Блажене Дјевице Марије, посљедњих година доживљава напредак на пољу материјалне и духовне обнове. Помоћ болесним, старим и изнемоглим, социјално угроженим особама, дјеци и ученицима, женски активизам, рад са младима организовано и плански одвијају се на подручју Меџлиса Исламске заједнице Прњавор. У Првој књизи Мојсијевој описани су први мушкарац и прва жена створени вољом Господњом. Када су Адам и Ева прекршили прву Божију заповијест о забрањеном воћу, дрвету спознаје добра и зла, били су изгнани из Рајског врта или Едена. уредница Религијског програма Жана Вукосављевић
Пулс живота
17:05 | понедјељак, 03. Април
Пулс живота: Угљени хидрати,нису најбољи, али без њих се не може?!
Доносимо причу са нутриционистом из Београда о угљеним хидратима.Неки благотворно утичу на здравље, а други, нарочито ако се једу у великим количинама могу да повећају ризик од дијабетеса и кардиоваскуларних болести.Екипа магазина Пулс живота у хируршкој сали Универзитетске болнице Фоча - операција тумора израслог на зидовима грудног коша и трбуха. Плућне болести, дијагнозе, симптоми и лијечење. Азбука здравља, сазнајте шта је хипотензија. Питали сте, одговарамо-интолеранција на храну. Медицина без граница - грчеви у мишићима. Пулс живота - јер је недјељна доза здравља.