X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Италијанска лига
12:25 | недјеља, 22. Октобар
Италијанска лига: КЈЕВО – ВЕРОНА
У граду Ромеа и Јулије у недјељу је фудбалски празник. У градском дербију, Кјево је домаћин Верони.“Летећи магарци“ су у гоњем дијелу табеле, заузимају осмо мјесто шти је дупло боље од свог градског ривала Вероне. Такође, Кјево има и дупло више бодова, 12, у односу на Верону која је у осам кола освојила само шест бодова. Ако је судити по тим подацима, онда је Кјево апсолутни фаворит. Међутим, чињеница да је то градски дерби, све је отворено.
Пулс живота
17:50 | понедјељак, 23. Октобар
Пулс живота: Листе лијекова - права пацијената
У Пулсу живота истражујемо - Листа лијекова А и Б, колико пацијенти плаћују партиципацију? Које категорије становништва су ослобођене партиципације?Гост емисије др Озрен Кордић, тема лапарoскопска операција надбубрежних жлијезда .Уморни сте и исцпрљени, вријеме је за чишћење или детоксикацију организма, сазнајте како. Црвени или бијели лук у улози атибиотика. Шта љекари кажу о томе. Медицина без граница - препоруке како ублажити симптоме алергије. Пулс живота, недјељна доза здравља.
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 26. Октобар
Квадрат на знање: ПОЛА ВИЈЕКА ОД ОСНИВАЊА ГОРАЖДАНСКЕ ШТАМПАРИЈЕ!
На Факултету политичких наука Универзитета у Бањалуци одржана је, сад већ традиционална конференција "Студентски модел Уједињених нација Бањалука 2017.", на којој будући академски грађани симулирају рад овог тијела, али и од искусних дипломата добијају вриједне савјете. У порти Храма Светог Ђорђа у Новом Горажду, саграђеној средином петнаестог вијека, пронађени су остаци манастира у којем је од 1519. године радила Горажданска штампарија, у то вријеме друга на Балкану, послије Цетињске. Сав овај посао увод је у обиљежавање 500 година од оснивања једне од најстаријих штампаријa у Европи. Велики јубилеј који заслужује сву нашу пажњу! Кад се подударе професорски и ученички ентузијазам и рад, настају вриједне иновације – примјер из Електротехничке школе у Бањалуци!Конструисали су, нпр. паметни пластеник, мини пивару и још неколико иновација, чији су нам рад и демонстрирали!
Ријеч вјере
11:20 | субота, 28. Октобар
Ријеч вјере: Религијски програм
На празник Покрова Пресвете Богородице, 14. октобра почело је обиљежавање 300 година православља у Ријеци. Молитвено и свечано било је у Цркви посвећеној Светом оцу Николају Мирликијском о чијој градњи говори једна необична и поучна легенда. Попут светих апостола, Исусових ученика, мисионари модерног времена проповиједају Еванђеље и проносе Радосну Вијест међу народима на свим континентима. Пуних пет година као афрички мисионар дјеловао је фра Јуро Токалић. Послије Келимеи-шехадета, првог шарта исламског вјеровања слиједи намаз или молитва. Обавеза за муслимане је практиковање пет дневних намаза у тачно предвиђено вријеме. Објашњавамо како изгледа годишњи циклус читања Торе и којим редослиједом се мушкарци у синагоги позивају на Тору. уредница Религијског програма Жана Вукосављевић