X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Спортско-забавно поподне
14:05 | субота, 21. Јануар
Спортско-забавно поподне: Кошаркаши Игокее домаћини Црвеној звезди, у АБА лиги
Одбојкашице Бимал Јединства и одбојкаши Младости прошле седмице имали су наступе у европским куповима. Разговарали смо са тренерима екипа, Смаилом Пезеровићем и Бранком Мишићем. Екипа Радника паузу у Премијер лиги Босне и Херцеговине искористила и да у клуб доведе нова појачања. Фудбалери Текстилца из Дервенте у прољећни дио сезоне улазе с новим тренером, Зораном Драгишићем. У емисији Великани спорта бивше Југославије, колега из Радио Београда, Мирослав Нешић припремио занимљиву емисију, анегдоте у спорту.
Изворник
11:00 | недјеља, 22. Јануар
Изворник: Емисија изворне народне музике
У вријеме када није било телевизора, радио апарата и када су само богатије куће имале грамофоне, грло, пусто грло било је све. Обућари су ковали ципеле и пјевали, кројачи такође, а наравно и све остале занатлије. Зар је онда било могуће да глумац не пјева? Душан Цветковић-Дуле, глумац и пјевач, је посједовао глас изузетне љепоте и он га је одводио све до Беча и Париза. Пјесмом и пјевањем је постигао много, врло много, као мало који пјевач данас, мада је његова основна професија била глума. Душан Цветковић Дуле је такође спјевао неке од најљепших пјесама које се везују за нишки крај, преко 32 за које се данас мисли да су народне- изворне. Оне су само понародњене као и многе.
Разбудилник
09:00 | понедјељак, 23. Јануар
Разбудилник: ЈУТРО И РАДИО СУ ИЗ ИСТЕ ПРИЧЕ
Јануар мјесец празника и богате трпезе ближи се крају. Многи су се опустили, дозволили себи неколико килограма вишка и све чесће се размишља о бушењу кашике. Да ли сте ви један или једна од оних који су чврсто одлучили да почнете са дијетом. Подијелите своја искуства са нама и осталим слушаоцима у Разбудилнику у понедјељак 23. јануара.
Добро вече, човјече
20:00 | сриједа, 25. Јануар
Добро вече, човјече: вечерње путовање кроз живот
Своју животну и професионалну причу с нама ће подијелити текстописац и композитор Милорад Петрић, дугогодишњи директор бањалучког културног центра „Бански двор“. Препознавши у себи склоност ка културним дешавањима, Петрић се у раној младости опредијелио за рад у КУД „Веселин Маслеша“. Био је и глумац Омладинског студија „Дјечјег позоришта“, опробао се као спикер и водитељ у Бањалучком радију, учествовао у радним акцијама богатећи себе и јачајући свој карактер. Скинувши копрену са успомена Петрић ће нас водити кроз вријеме, кроз Бањалуку с којом је растао и развијао се и која му је, попут свих родних градова, вјечна инспирација. Сриједа, 20 часова! Добро нам дошли!