X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хигијена живота
20:00 | четвртак, 22. Март
Хигијена живота: Форензичка психијатрија
Заштита права особа са душевним сметњама је трајан процес који никада неће бити довршен. То тврде представници психијатријских установа и институција који су по професионалној вокацији упућени у рјешавање овог проблема. Хрватски форензички психијатри први су у региону артикулисали потребу доношења Закона о заштити особа са душевним сметњама, учестовали у његовој изради, примјени и евалуацији.О томе вечерас у емисији илустративно говори проф. др Владо Јукић из Завода за форензичку психијатрију познате Клинике за психијатрију “Врапче” из Хрватске. На биполарни афективни поремећај као хронични поремећај расположења који утиче на понашање, когнитивну функионалност и повећану стопу морталитета због суицида, упозорава проф. др Абдулах Кучукалић, најпознатији вјештак психијатријске струке у БиХ.
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | четвртак, 22. Март
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Најпознатија симфонијска остварења из богатог стваралачког опуса највећих свјетских композитора испуниће вријеме наше вечерашње емисије из циклуса најсвјетлије странице умјетничке музике. На програму су ставови познатих симфонија Хајдна, Моцарта, Бетовена и Чајковског. Нека вам то буде позивница, поштовани слушаоци, за још једно угодно дружење на нашим таласима, од 22 часа и 15 минута.
Разбудилник
06:00 | петак, 23. Март
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче!
Прије само неколико година дјеца су стране језике почињала да уче тек од шестог разреда основне школе. Данас је постао је тренд, посебно у градским срединама, да дјеца већ са три или четири године, почињу учење неког старног језика. Родитељи не желе да дјеца крену у школу, а да не знају основе енглеског, њемачког или руског. Зато је и све више вртића који омогућавају учење страних језика, с тим да родитељи тододатно плаћају. Међутим, док једни родитељи трогодишње малишане редовно одводе на курсеве језика, други сматрају да је то за њих оптерећење, те да је дјеци тог узраста мјесто у играоницама и на игралиштима са другим вршњацима. О предностима и недостацима раног учења страних језика говоримо у "Разбудилнику".