X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Свилен конац
14:05 | четвртак, 30. Март
Свилен конац: Емисија народне музике
Љубитељи народне музике, пред вама је још једно издање колаж емисије “Свилен конац”. .............. Из садржаја издвајамо: .............. “Ко тебе каменом, ти њега хљебом”, каже народна пословица. О хљебу и првом помињају ове намирнице код Срба говорићемо у данашњој емисији и о њој разговарати кроз наш контакт-програм. .............. Ту су и нови афоризми, народне умотворине те хумор из ЗВРК-ове “кухиње”. .............. Ако вам се све ово чини примамљиво, останите са нама све до 16 часова. Уз вас ће данас бити Данијел Шарић.
Хигијена живота
20:00 | четвртак, 30. Март
Хигијена живота: Минимално инвазивни приступ у патологији дебелог цријева
Минимално инвазивне методе су у средишту пажње савремене хирургије.Пацијент мање осјећа бол приликом интервенције. Задржавање у болници је скоро једнодневно. Опоравак много бржи и дјелотворнији. Трагом ових предности Удружење хирурга РС и Републичко удружење гастроентереолога сутра у Бањалуци организује 18-ести по реду, стручни састанак који дотиче ову област. Конкретније тема је : Минимално инвазивни приступ у рјешавању патологије дебелог цријева. Више детаља, вечерас у емисији чућемо посредством разговора са др Озреном Кордићем, специјалистом опште хирургије, магистром медицинских наука актуелним начелником Службе операционоих сала Универзитетско клиничког центра РС у Бањалуци, а који је упоредо и секретар Удружења хирурга РС.
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | четвртак, 30. Март
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Популарна дјела најславнијих свјетских композитора испуниће вријеме и вечерашње емисије најсвјетлије странице умјетничке музике. За овај сусрет одабрали смо Моцартову сонату за виолину и клавир у Ф-дуру, клавирску сонату у Ес-дуру Јозефа Хајдна, завршни став Бетовеновог петог клавирског концерта, други клавирски концерт Јоханеса Брамса и Прелудиј у Дес-дуру Фредерика Шопена. И вечерас вас очекујемо, након хронике дана.
Свилен конац
11:00 | недјеља, 02. Април
Свилен конац: Емисија изворне народне музике
“Умријети, то није ништа, али бити заборављен то је најсвирепија одмазда смрти над животом”! Овим стиховима Јована Дучића, најавићемо ново дружење у емисији „Изворник“. Надамо се да ће у 60 минута предвиђених за нашу изворну музику, сјећање однијети битку над заборавом. Испреплетеност мелодијско-хармонско-ритмичких тема код нашег народа створила је изузетно богатство стилизоване и изворне народне музике. Отуда и инспирација за наслов емисије. Циљна група слушалаца којима је она намијењена заправо не постоји, али постоји циљ: упознати, завољети и сачувати традицију нашег народа.