X

За ваш уређај је
доступна апликација

Изворник
11:00 | недјеља, 28. Мај
Изворник: Емисија изворне народне музике
Тешко је и замислити славље нашег народа на којем се, поред свакојаких музичких садржаја, не чују и неке старе, народне пјесме. Од заборава их чувају пјевачи и кафане, али и прави љубитељи севдаха, боеми, љубитељи доброг штимунга и давно потиснутог дерта. За разлику од неких других, савремених и на брзину склепаних, већина ових пјесама сачувала је душу, јер су, како кажу, из душе и живота настале. У њима су опјевани стварни догађаји, испраћаји на ратна поља, љубавне драме, недаће и радости, и све друго што живот носи са собом. Већина старих пјесама, које се и данас могу чути, настала је током друге половине 19. и почетком прошлог вијека. Временом, из првобитних верзија много тога је промијењено, аранжмани су прилагођени савременим захтјевима, али је остала прича о томе када су настале и како. То је једна од тема нашег недјељног дружења.
Разбудилник
09:00 | понедјељак, 29. Мај
Разбудилник: ЈУТРО И РАДИО СУ ИЗ ИСТЕ ПРИЧЕ
Бајкер је израз који се користи за припадника специфичне супкултуре чија је главна карактеристика вожња мотора, односно начин живота, облачења и друштвених вриједности. Бајкере често прати лош глас, највише због предрасуда, а то значи незнања. У посљедње вријеме на нашим просторима кроз разне, нарочито хуманитарне, акције ти људи поправљау свој имиџ. Како ви доживљавате бајкере, или још боље, ако сте један од заљубљеника у моторе објасните нам шта за вас значи мотор и тај начим живота.
Добро вече, човјече
20:00 | сриједа, 31. Мај
Добро вече, човјече: вечерње путовање кроз живот
Заједно са Ниметом Церић, бањалучком акушерком у пензији, евоцираћемо успомене на вријеме које је неповратно минуло, а које је похрањено у њеним споменарима. Ова осамдесетогодишња пензионерка за четрдесет година радног стажа обавила је 60.000 порода, што представља један град. Живећи пензионерску свакодневицу, Церићева се обрадује сваком сусрету са суграђанима који је подсјете да их је баш она “дочекала на руке“, а нарочито је поносна када јој саопште да су срећни, образовани и одговорни људи. Рече нам и да је усрећује боравак у дворишту породичне куће, украшеном цвијећем што на младост мирише.