latinica  ћирилица
17/09/2017 |  17:16 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

Човић: Отклонити све недостатке који БиХ чине неправедном

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић изјавио је у Чикагу да Хрвати настоје подстаћи дијалог у БиХ са представницима друга два народа, који ће резултирати отклањањем свих недостатака који БиХ чине неправедном земљом.
Чикаго: Драган Човић са надбискупом Блажом Јосипом Чупићем - Фото: СРНА
Чикаго: Драган Човић са надбискупом Блажом Јосипом ЧупићемФото: СРНА

- У том смислу, неопходно је измијенити изборни закон, како би Хрвати били заиста равноправни са друга два народа - рекао је Човић у Чикагу током сусрета са надбискупом Блажом Јосипом Чупићем.

Човић је информисао кардинала Чупића о тренутној политичкој ситуацији у БиХ, те га упознао са постојећим хрватским питањем, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Он је изразио захвалност кардиналу Чупићу за сву пружену подршку. Кардинал је упознао Човића са дјеловањем Католичке цркве у САД.

Човић је посјетио и Хрватску фрањевачку кустодију Свете породице, гдје се сусрео са свештеницима и сестрама.

Фра Јозо Грбеш, кустос Хрватске фрањевачке кустодије, која административно покрива дио САД и већи дио Канаде, информисао је Човића о њеном дјеловању.

Он је истакао да тренутно фрањевци дјелују у неколико жупа у Америци и Канади.

Делегација, коју је предводио Човиће, обишла је и Хрватски етнички институт, који је хрватска исељеничка образовна и научна установа, те банка података.

На крају обиласка у просторијама Института уприличен је и пријем са представницима хрватске заједнице у Чикагу.

Извор: СРНА