latinica  ћирилица
28/07/2017 |  16:51 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Тузлански кантон: Пронађено оружје, муниција и дрога

На подручју Тузланског кантона у претресима на 14 локација пронађено је оружје, муниција и дрога, саопштено је данас из кантоналног Министарства унутрашњих послова /МУП/.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

У Тузли су код лица чији су иницијали М.Б. /21/ пронађене двије реплике аутоматске пушке и три стабљике биљке која подсјећа канабис, док је код лица Е.А. /29/ пронађен гасни пиштољ.

Код лица чији су иницијали В.Ђ. /30/ у Тузли пронађена је мања количина материје која подсјећа на дрогу спид.

Након завршених криминалистичко-истражних радњи, против М.Б. ће Кантоналном тужилаштву Тузла бити поднесен извјештај због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

Против лица Е.А. биће документован прекршај према закону о оружју и муницији Тузланског кантона, док ће против В.Ђ. након вјештачења бити достављен извјештај надлежном тужилаштву због сумње да је починио кривично дјело посједовање и омогућавање уживања опојних дрога.

Приликом претреса у Сребренику, код лица чији су иницијали З.С. /69/ пронађена је ваздушна пушка за коју није посједовао потребна документа, па ће против њега бити документован прекршај сходно закону о оружју и муницији.

У претресу у Лукавцу код лица чији су иницијали Е.Б. пронађен је гасни пиштољ са пет метака и ваздушна пушка за коју није имао документацију, па ће и против њега бити документован прекршај.

Код лица чији су иницијали С.Ч. /19/ у Живиницама пронађена је дигитална вага, двије ручне дробилице за механичку прераду канабиса, седам таблета екстазија и други предмети.

Против овог лица биће достављен извјештај надлежном тужилаштву због сумње да је починио кривично дјело посједовање и омогућавање уживања опојних дрога.

Током претреса на подручју општине Грачаница код лица чији су иницијали И.Х. /47/ пронађене су двије стабљике канабиса дужине 60 и 80 центиметара, па ће против њега бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је радећи на сузбијању и спречавању кривичних дјела извршила претресе с циљем проналаска и одузимања предмета који се доводе у везу са различитим кривичним дјелима.

Извор: СРНА