latinica  ћирилица
29/06/2017 |  13:42 | Аутор: РТРС

Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против кријумчара оружјем

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Радомира Максимовића, Оливера Пајдаковића и Боре Ђурђића због организованог криминала и учешћа у међународном кријумчарењу оружја заосталог из рата из БиХ у земље ЕУ, саопштено је из Тужилаштва.
Тужилаштво БиХ - Фото: илустрација
Тужилаштво БиХФото: илустрација

Они су оптужени да су постали припадници организоване криминалне групе коју је организовао држављанин БиХ са боравком у Њемачкој, те да су 2015. године, заједно са другим лицима, учествовали у проналажењу и набављању аутоматских пушака, пиштоља, ручних бомби, муниције, мина и експлозива, које су, скривајући их у аутомобилима, кријумчарили у њемачки град Ахен и предавали држављанину БиХ који борави у Њемачкој.

Оружје је потом продавано криминалним лицима на илегалном тржишту, ради коришшћења у извршењу кривичних дјела, истиче се у саопштењу.

Кријумчари су откривени и ухапшени у акцији њемачке полиције у координацији са Тужилаштвом БиХ, правосудним и полицијским агенцијама БиХ, а том приликом је остварена значајна међународна сарадња са партнерским институцијама Њемачке, те је у приједлогу свједока предложено саслушање и стручњака за оружје и експлозив из Њемачке.

Извор: СРНА