latinica  ћирилица
29/06/2017 |  12:36 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Мектић поново напао Додика, РТРС и организације проистекле из отаџбинског рата

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић позвао је данас предсједника Републике Српске Милорада Додика да каже јавности "када је и да ли је заиста продао два стана у Београду и од те продаје у БиХ унио 200.000 евра".
Драган Мектић (Фото: Независне новине) -
Драган Мектић (Фото: Независне новине)

Мектић је на данашњој конференцији за штампу у Бањалуци поново напао РТРС јер сматра да се посредством јавног сервиса води харанга против њега те да је на сцени, како тврди, спиновање и злоупотреба. Према његовом мишљењу, јавни сервис позива представнике појединих борачких организација да би се он дискредитовао и представио као издајник.

Коментаришући позив демобилисаних припадника такозване Армије БиХ  који протествују у Сарајеву, да их посјети он је рекао да ће помоћи свакоме, ако може, без обзира које је националности јер не жели да живи у прошлости, али да није сигуран да ли ће се састати са демобилисаним борцима такозване Армије БиХ јер, како каже, има информацију да та група не припада ниједном борачком удружењу.

Говорећи о саслушању бившег главног тужиоца БиХ, Горана Салиховића, Мектић је рекао да то значи да постоји истрага за коју очекује да буде завршена подизањем оптужнице.

"Знам да је злоупотребљавао свој положај и овлаштење. Оптужница ће показати да сам био управу када сам говорио о криминалу и корупцији у правосудним институцијама", закључио је Мектић.

Извор: СРНА