latinica  ћирилица
29/06/2017 |  11:12 | Аутор: РТРС

Завидовићи: Имам грешком убијен у криволову

Три особе су ухапшене због сумње да су током криволова код Завидовића грешком убиле једног мушкарца, а другог раниле. "Радио Сарајево" наводи да је ријеч о имаму из Томиславграда Адмиру Вуковићу, док је његов зет лакше рањен.
Полиција Федерације БиХ - Фото: СРНА
Полиција Федерације БиХФото: СРНА

Полиција је након завршетка увиђаја у селу Стог код Завидовића, у истражном поступку ухапсила оца Х. П. (1968) и његовог сина Х. Е. (1995), као и Х. Ф. (1991).

Радио Сарајево наводи да је убијен имам из Томиславграда Адмир Вуковић, док је повријеђен његов зет Месуд Крајнић. Вуковић је за вријеме бајрамских празника боравио код родбине у Завидовићима, па се и упутио у лов са својим зетом.

Према незваничним информацијама, осумњичени су због слабе видљивости замијенили Вуковића и Крајића за дивљач због чега су пуцали у њиховом правцу.

Како су рекли за radiosarajevo.ba из Тужилаштва Зеничко-добојског кантона, Вуковић је убијен из ловачке пушке током криволова, док је Крајнић лакше рањен.

Након указивања медицинске помоћи у Дому здравља Завидовићи, повријеђени је пребачен у Кантоналну болницу Зеница, а у току дана пуштен је на кућно лијечење.

Извор: РТС