latinica  ћирилица
16/10/2016 |  19:00 | Аутор: РТРС

Којовић тражи ново бројање гласова из Тузле

Наша странка ће затражити да ЦИК БиХ донесе одлуку о поновном бројању гласова са подручја изборне јединице Тузла, уз оцјену да је споран цијели процес пребројавања гласова, најавио је данас предсједник те странке Предраг Којовић.
Тузла - Фото: СРНА
ТузлаФото: СРНА

У саопштењу ова странка наводи, да према посљедњим информацијама из Тузле, број гласова за Градско вијеће Тузла, не рачунајући гласове за националне мањине, износи 46.886. Према резултатима на интернет страници ЦИК, Наша странка је освојила 1.402 гласа, што је за пет мање од потребних 1.407 да би ушла у то вијеће.

Којовић тврди да је на више изборних мјеста забиљежен низ озбиљних повреда Изборног закона у процесу контроле и управљања изборним материјалима.

Одлуку о поновном бројању гласова тражиће имајући у виду да пет до шест гласова директно утиче на састав Градског вијећа, а тиме и однос снага у Тузли.

"Када су се поново пребројавали гласови на 19 бирачких мјеста у Тузли, установљено је да је Наша странка имала више гласова него на првом бројању, и јасно је да је неопходно да се преброје и други бирачки одбори", закључио је Којовић.

Извор: Кликс