latinica  ћирилица
31/08/2016 |  16:23 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

У Брчком након девет мјесеци почела расправа о буџету (ВИДЕО)

Посланици у Скупштини Дистрикта након девет мјесеци јавне расправе, тек данас су почели расправу о буџету од 205 милиона марака.
Брчко - буџет - Фото: РТРС
Брчко - буџетФото: РТРС

Владајућа коалиција од седам странака и два независна кандидата предложила је око 1.400 амандамана, за чије ће усвајање бити потребно најмање још два дана.

Овогодишњи приједлог мањи је од прошлогдишњег буџета за око 20 милиона марака. 

За опозиционе странке буџет од 205 милиона незаконит је, јер засједању не присутвују још два посланика ХСС-а. Статутом је предвиђено да темама од националног инетерса грађана, сједници морају присустовати најмање три посланика из једног народа.

Посланик Петар Бургић каже да  је Полсовник Скупштине прекршен, да Скупштина то није регистровала и да је кренула у усвајање амндмана.

Из владајуће већине одговарају да је овогодишњи буџет легалан, и праведан. Главни кривац за то што скоро девет мејсецу буџет није усвојен кажу, је ХСС, чији посланици нису присуствовали усвајању ни прошлогодишњег буџета.

Посланици ће вечерас прекинути засједање и за дан- два ће наставити расправу о буџету, када се очекује и његово коначно усвајање.