latinica  ћирилица
06/05/2024 |  18:03 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

Изгорило преноћиште и ресторан "Комуна"; Није било повријеђених (ФОТО/ВИДЕО)

У Рибнику је изгорило преноћоште и ресторан "Комуна". У пожару на срећу није било повријеђених, али је причињена велика материјална штета.
Ресторан Комуна у Рибнику - Фото: Facebook
Ресторан Комуна у РибникуФото: Facebook

Дио гостију из иностранства, који су у задњи моменат избјегли катастрофу, остао је без докумената и пртљага.

Ово је један је од највећих туристичких објеката у Рибнику и располагао је са 30 кревета. У њему су одсједали гости из иностранства, углавном риболовци. Пожар је избио око 5 часова и 40 минута, кажу свједоци. У тренутку пожара у апартманима је било петоро гостију.

- Један од нас је изашао на балкон осјетили смо дим и одједном смо видјели да дим излази кроз врата и балкон. Схватили смо да долази из кухиње, покушали смо да изнесемо ствари, као рибари приоритет нам је био да сачувамо опрему - рекао је Микаел Тунерал из Шведске.

Риболовци из Шведске кажу да су успјели да спасе документе и дио опреме. Такве среће није био италијански брачни пар Зенони. Истичу да је штета већа од 10 хиљада евра.

- Изгубио сам све, пасоше, новчанике, мој, моје супруге, опрему за риболов, све смо изгубили. Задњи пут када сам отворио врата, све је било у пламену. Сутра ћемо морати у амбасаду због докумената - навео је Ренато Зенони из Италије.

Представници угоститељског објекта нису жељели пред камере. Кажу да је штета милионска. Све собе биле су резервисане до октобра. Из Полицијске управе Мркоњић Град саопштено је да је увиђај извршен у присуству инспектора за експлозивне материје и послове заштите од пожара.

Наводе, узрок пожара биће познат по окончању истраге.