latinica  ћирилица
21/07/2016 |  15:22 | Аутор: СРНА

Беванда: Чекају се примједбе на документ оквирног буџета за период 2017 - 2019.

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда изјавио је данас у Сарајеву да би Савјет министара идуће седмице требало да донесе одлуку о Документу оквирног буџета институција БиХ за период од 2017. до 2019. године.
Вјекослав Беванда (Фото: sutra.ba) -
Вјекослав Беванда (Фото: sutra.ba)

"Данас су разматрани Документ оквирног буџета и програм јавних инвестиција", рекао је Беванда новинарима и објаснио да је одлучивање одгођено јер су поједини министри затражили додатно вријеме за достављање евентуалних примједби и сугестија на овај документ.

Према његовим ријечима, дат је рок да до понедјељка буду достављене писане примједбе како би Савјет министара у наредни четвртак могао да усвоји Документ оквирног буџета.

Тиме би, истакао је Беванда, било омогућено да се крене у израду креирања буџета БиХ за идућу годину и да се коначно испоштује буџетски календар, односно да до краја новембра парламенту БиХ на усвајање буде упућен приједлог буџета за идућу годину.

Беванда је прецизирао да ће буџет бити у оквиру Глобалног фискалног оквира који је договорио Фискални савјет БиХ.

Када је ријеч о клириншком дугу Руске Федерације према БиХ Беванда је рекао је да је Министарство финансија и трезора БиХ урадило све по закону и да се чека изјашњење руског министарства.

"Добили смо званичну понуду од руског министарства да нам се исплати у готовини и онда су почела препуцавања", истакао је Беванда и оцијенио да неодговорни политичари угрожавају нешто што је готово завршено.