latinica  ћирилица
21/07/2016 |  13:10 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Вечерас коначно рјешење за изборе у Мостару

Представници ХДЗ-а, СДА и СББ вечерас ће у19 часова, уз присуство међународних представника, у Амбасади САД у Сарајеву одржати састанак, на којем би требало да дође до коначног рјешења за Мостар, како би се у овом граду одржали локални избори, пишу федерални медији.
Мостар - Фото: РТРС
МостарФото: РТРС

Америчка амбасадорка Морин Кормак и амбасадор Велике Британије Едвард Фергусон посљедињих дана улажу велике напоре како би се разговори око Мостара интензивирали и ставови кључних актера – ХДЗ-а и СДА – приближили. Амбасодори су прошле седмице боравили у Мостару, гдје су се састали с чланом Предсједништва БиХ и лидером ХДЗ-а Драганом Човићем.

Како наводе медији,  амбасадори су изнијели одлучан став да се избору у Мостару морају одржати 2. октобра, када ће бити и у свим другим општинам и градовима. Како даље наводе, посљедњих дана су у Мостару боравили бројни представници Амбасаде САД али и високи званичници СДА. Незванично, одређених помака и назанака да би се могло доћи до договора има, док званичних информација још нема. Према истом  извору ХДЗ пристао да Мостар има замјеника градоначелника.

(Дневни лист)