latinica  ћирилица
30/06/2016 |  18:24 | Аутор: СРНА

Мијатовић: Градоначелник Мићић се игра политике

Предсједник "Успјешне Српске" Срђан Мијатовић изјавио је данас да градоначелник Бијељине Мићо Мићић одуговлачи предлагање кандидата за замјеника градоначелника из реда бошњачког народа и да опструише провођење пројеката у граду.
Успјешна Српска - Фото: РТРС
Успјешна СрпскаФото: РТРС

"Одуговлачење градоначелника да предложи новог замјеника је кршење закона и Устава, јер бошњачка популација заслужује то мјесто које им по закону припада", рекао је Мијатовић.

Према његовим ријечима, Клуб одборника Покрета "Успјешна Српска" у Скупштини града Бијељина покренуо је данас иницијативу ка градоначелнику да предложи замјеника градоначелника.

Досадашњи замјеник градоначелника Бијељине Хусо Зечкановић разријешен је након што је СДС у мају изгубио скупштинку већину у граду, а у међувремену је пензионисан.

Мијатовић упозорава да Мићић опструише реализацију пројеката и одлуке нове скупштинске већине у Бијељини, јер се ребаланс буџета, који је на његовом столу, не упућује ресорном министарству на одобравање.

"Бијељини је у том ребалансу припало милион марака из Фонда солидарности Републике Српске, намијењено за рјешавање проблема водотока Јање, што не може да се спроведе. То је само један примјер како градоначелник опструише спровођење пројеката у граду и доказ ко се игра политике у Бијељини", рекао је Мијатовић.

Према његовим ријечима, у граду се не могу спроводити ни бројне идеје за боље социјално стање чије је финансирање предвиђено ребалансом буџета, а новца нема ни за културу.

"Ово показује да у Бијељини постоје лични интереси градоначелника за опструкцију неких пројеката", закључио је Мијатовић.