latinica  ћирилица
05/02/2016 |  12:41 | Аутор: СРНА

Црнадак и В. Нуланд разговарали о наставку подршке реформама

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак разговарао је у Вашингтону са помоћником америчког државног секретара Викторијом Нуланд о наставку подршке САД реформским процесима у БиХ и путу ка чланству у ЕУ.
Црнадак и Викторија Нуланд - Фото: СРНА
Црнадак и Викторија НуландФото: СРНА

Црнадак је информисао саговорника о актуелној политичкој ситуацији у БиХ са акцентом на напредак који је постигнут у протеклом периоду на путу европских интеграција, потврђујући да ће апликација БиХ за чланство у ЕУ бити предата 15. фебруара.

Он је рекао да се очекује наставак проактивне улоге САД у БиХ, те додао да је интерес БиХ континуитет политичких контаката на свим нивоима, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Црнадак је захвалио америчком Конгресу на усвајању Закона о продужењу рока важења програма општег система повластица, којим се омогућава да робе произведене у БиХ имају повлашћен царински третман приликом увоза у САД.

Данас, другог дана посјете САД, Црнадак ће имати састанке са високим званичницима Министарства одбране и Савјета за националну безбједност САД, а одржаће и предавање у Атлантском савјету о теми "Будућа европска иницијатива".

Црнадак је јуче присуствовао 64. националном молитвеном доручку у Вашингтону чији је домаћин био амерички предсједник Барак Обама.