latinica  ћирилица
05/02/2016 |  12:04 ⇒ 12:28 | Аутор: СРНА

Словенија - Парламентарци о поврату новца штедишама Љубљанске банке

Делегација Народне скупштине Републике Српске, Парламента Федерације БиХ и Скупштине Брчко дистрикта разговарала је у Љубљани са потпредсједницима парламента Словеније Бојаном Муршич и Приможом Хајнцом о поврату новца за 5.000 штедиша Љубљанске банке из БиХ.
Љубљанска банка - девизне штедише - Фото: РТРС
Љубљанска банка - девизне штедишеФото: РТРС

На састанку је разговарано и о рјешавању отворених питања у вези са изградњом теромоелектране у Угљевику, саопштено је данас из Народне скупштине Републике Српске.

Парламентарци су размијенили искуства у вези са функционисањем правосудног система, борбе против криминала и корупције, те питањима законодавства, организације и дјеловања локалних јединица самоуправе.

Упоређена су и искуства у функционисању радних тијела парламената, са посебним нагласком на словеначка након уласка у ЕУ.

У делегацији Народне скупштине Српске били су предсједник Законодавног одбора Светозар Јовановић и чланови овог одбора Здравко Крсмановић, Бојан Видић, Недељко Милаковић, Игор Остојић, Перица Бундало, Давор Шешић, те спољни члан одбора Бранислав Ракић.

Састанку су присуствовали предсједник Законодавно-правног одбора Парламента ФБиХ Борис Барун и члан Законодавне комисије Скупштине Брчко дистрикта Илија Марић.

Посјету Словенији организовали су Мисија ОЕБС-а и амбасада Велике Британије у БиХ.