latinica  ћирилица
26/08/2015 |  19:11 | Аутор: СРНА

Човић и Хан: Позитивни помаци БиХ према Унији

Комесар ЕУ за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан данас је у разговору са предсједавајућим Предсједништва БиХ Драганом Човићем у Бечу, исказао задовољство због позитивних помака БиХ ка ЕУ, те снажну подршку даљим активностима са циљем приближавања БиХ ЕУ.
Јоханес Хан (Фото: Armend Nimani) - Фото: AFP
Јоханес Хан (Фото: Armend Nimani)Фото: AFP

Саговорници су оцијенили значајном улогу Конференције о западном Балкану која се одржава у Бечу ради јачања узајамних односа земаља у региону и сарадње на плану европских интеграција, саопштено је из Предсједништва БиХ.

С тим у вези, разговарано је о пројектима повезивања у областима саобраћаја и енергетике, а тема сусрета били су и актуелни и будући изазови БиХ на европском путу.

Човић је подсјетио Хана на кораке које је БиХ предузела у протеклом периоду с циљем приближавања ЕУ. Он је истакао да је Предсједништво БиХ усвојило Мастер плана процеса интегрисања БиХ у ЕУ, што је садржајни и временски оквир за даљу интеграцију.

"Важан искорак направљен је и усвајањем и потписивањем Реформске агенде на свим нивоима власти, те договореним системом координације који ће допринијети ефикасном спровођењу планираних реформи", додао је Човић.

Он је изразио спремност за наставак започете динамике кретања БиХ према чланству у ЕУ, те нагласио важност јасног опредјељења свих учесника реформског процеса.

Хан је најавио да ће посјетити БиХ.