latinica  ћирилица
26/08/2015 |  15:59 | Аутор: СРНА

Инцко: Самит у Бечу шанса за регион

Високи представник у БиХ Валентин Инцко сматра да је Самит шефова држава и влада земаља западног Балкана у Бечу ријетка шанса, али и идеална прилика за БиХ и друге земље да преузму позитивну улогу у изградњи снажнијих веза у региону.
Валентин Инцко - Фото: РТРС
Валентин ИнцкоФото: РТРС

Инцко је навео да је Самит шанса да се покаже да се БиХ озбиљно намјерава ухватити у коштац са изазовима са којима се земља и њени грађани суочавају, саопштено је из ОХР-а.

Он сматра да овај самит треба у потпуности искористити, с обзиром на то да је ријетка прилика да је западни Балкан два дана у години тема број један за међународну заједницу и ЕУ.

"Прошлогодишња конференција у Берлину резултирала је новом европском иницијативом за БиХ, а овогодишњи Самит у Бечу представља наставак и јачање овог процеса", нагласио је Инцко.

Инцко ће присуствовати Самиту, а током боравка у Бечу имаће низ билатералних сусрета и учествоваће у панел дискусији на високом нивоу - Билатерални спорови на западном Балкану - спречавање потенцијалних будућих проблема, у организацији аустријског Министарства иностраних послова.