latinica  ћирилица
06/07/2015 |  17:04 | Аутор: СРНА

БиХ-Словенија: Интензивирати размјену информација између полицијских агенција

Директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић и генерални директор полиције Словеније Марјан Фанк истакли су неопходност континуиране размјене информација између полицијских агенција у региону, што је основна претпоставка за ефикасно супротстављање свим облицима транснационалног организованог криминалитета, нарочито у области тероризма, сајбер криминала и илегалних миграција.
Сарајево (Фото: Didym/Wikipedia) -
Сарајево (Фото: Didym/Wikipedia)

Из Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ саопштено је да су Вилић и Фанк, приликом посјете Вилића и његових сарадника Министарству унутрашњих послова Словеније, договорили конкретне активности на даљем јачању међународне оперативне полицијске сарадње на овим безбједносним изазовима.

Вилић и Фанк су разговарали и о успјешној сарадњи током недавне посјете папе Фрање Сарајеву, гдје је полиција Словеније дала изузетан допринос успјешно изведеној активности обезбјеђења папе Фрање.

Вилић је похвалио сарадњу која се одвија преко полицијског официра за везу Словеније у БиХ.

Током посјете МУП-у Словеније делегација Дирекције придружила се "16. традиционалном походу на Триглав", у којем је учествовало око 60 полицијских службеника из Словеније, БиХ и других земаља региона.