latinica  ћирилица
14/04/2015 |  16:27 | Аутор: СРНА

Иванић: Требаће времена да се промијени имиџ БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да је БиХ предуго имала негативан имиџ, па стога и не чуди данашњи негативан извјештај о напретку БиХ који је усвојио Комитет Европског парламента за спољне послове, наглашавајући да се негативна слика о БиХ почела мијењати.
Младен Иванић - Фото: СРНА
Младен ИванићФото: СРНА

"Вјерујем, ако будемо наставили овим темпом, да ћемо промијенити негативну слику о БиХ, не брзо, али до краја године биће први резултати", рекао је Иванић новинарима у Мостару.

Он је напоменуо да ће требати времена да се промијени негативан имиџ БиХ, али да је та промјена започета, додајући да је усвајањем изјаве о опредијељености БиХ за европски пут начињен мали искорак напријед.

"Суштински ће бити кад тих реформи буде. То је оно о чему разговарају предсједавајући Савјета министара и ентитетски премијери. Мислим да ће тај посао убрзо и почети", рекао је Иванић.

Он је навео да би у понедјељак, 20. априла, требало да се састане са високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Федериком Могерини и министрима иностраних послова ЕУ, од којих ће поново затражити снажнију економску подршку за БиХ.

Комитет за спољне послове Европског парламента позвао је данас политичке елите у БиХ да покажу недвосмислену подршку наставку провођења реформи и да се ангажују у том процесу ради приближавања ЕУ.