latinica  ћирилица
14/12/2014 |  19:57 | Аутор: РТРС

Нови дом за породицу Перановић (ВИДЕО)

Једини станари бивше војне касарне у Добоју, шесточлана породица Перановић , добиће нови дом. Њихова кућа уништена је у поплави, а они већ седам мјесеци бораве у касарни. Нови дом за Перановиће градиће Добротворна фондација Српске православне цркве "Човјекољубље".
Породица Перановић - Фото: РТРС
Породица ПерановићФото: РТРС

Перановићи већ седам мјесеци бораве у касарни. Сада им је теже него икада јер нема гријања, а просторију у којој бораве загријавају помоћу гријалице. Сада када су сигурни да ће добити нови дом, све им је ,кажу, много лакше.

" Прелијеп осјећај да се поново вратим у свој дом са својом дјецом и унучадима", каже Недељко Перановић.

О тешком животу Перановића чија кућа је у поплави толико уништена да не може да се поправи, наша ТВ објавила је прилог прије седам дана. Потврда да ће добити донацију стигла је одмах након тога.

"За ову породицу,обзиром да имају рјешење о рушењу,кућа се гради поново", навела је Драгана Левичанин, координатор пројекта Добротворне фондације СПЦ "Човјекољубље".

Док чека нови дом мајка Јасна, која је срчани болесник, свакодневно иде у јавну кухињу по оброк. Нико у породици нема стална примања па би сами кућу тешко направили.

"Драго нам је прво да имамо кров над главом да се ријешимо овог ово је огроман простор,хладно нам је,поразболијевали се, сви смо се поразболијевали", каже Јасна Перановић.

Добротворна фондација Српске Пправославне цркве "Човјекољубље" у Добоју обнавља куће за још пет породица, а намјеравају да купе два стана, један за поплављену подстанарску породицу и други за породицу чију је кућу уништило клизиште.

"То све финансира епархија средњеевропска из Њемачке, мало се касни јер је дошао нови еписког на чело епархије и није било могућности да се раније та новчана средства исплате", каже свештеник из Добоја, Мирко Николић.

 Ако временски услови буду дозвољавали , изградња куће за Перановиће почеће наредних дана како би већ на прољеће могли у нови дом.