X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Људовање
са Веселином Гаталом
Људовање
23:20
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Људовање

Нова сезона серијала „Људовање“ и у овом циклусу ће показати да не постоје ни „обични“ ни „мали“ људи. Серијал посебан по својој једноставности и непосредности имаће, и даље, за госте људе који ће, у опуштеној, готово кућној атмосфери, на необично једноставан начин изнијети пред нас своја размишлјања и ставове. Без страха од политике, али и без одмака од свакодневнице, гости ће, као и до сада, имати прилику да говоре о њима важним темама, о ситуцијама у којима се често ћути и стварима о којима се ставови износе углавном код куће и у умјетничким, блогерским, новинарским и другим „фаховским“ круговима. Као и до сада, о политичким, културним, спортским, новинарским и другим темама говориће разни профили људи: лаици и доктори наука, нутриционисти и конзументи, креатори политика и њихови бирачи, без подјеле људи на оне који треба да говоре и оне који морају ћутати. „Људовање“ ће, и даље, остати емисија у којој човјек не мора бити у праву да би рекао шта мисли, све док његова слобода изражавања не задире у слободе других. „Људовање“ је емисија јавног РТРС сервиса, који по дефиницији, опредјељењу и програмским начелима настоји понудити својим гледаоцима разне ставове и, ако је могуће, дијаметрално супротна гледања на ближу околину и свијет, људске односе и политику. Функција нашег и Вашег јавног РТВ сервиса се и огледа у настојању да служи својим гледаоцима, дјелује поучно, васпитно, образовно, али да у исто вријеме понуди широк спектар промишљања и прилику да сви преиспитамо своје ставове и увјерења, суочавајући их са ставовима других и друкчијих, оних који не мисле ни слично, а камо ли исто што и ми. На тај начин можемо изградити свој став или га надоградити, можда уз јаке аргументе и промијенити, у садејству и надопуњавајући их ставовима и мишљењима других, не проглашавајући их унапријед неважним и нерелевантним.
Уредник и водитељ Веселин Гатало, уређивачка и сниматељска екипа серијала „Људовање“, редакција РТРС-а  унапријед се радује дружењу са Вама, без обзира на то да ли ћете бити наши гости или гледаоци. 

Редакција: Информативни програм

23:25 | петак, 20. Април
Са Веселином Гаталом
Овог петка причамо о пићу праведно опјеваном или неправедно нахваљеном, пићу кога су пуне пјесме и подруми, „пићу Богова“ због којег су започињали ратови и уз њега исти завршавани. Ђурђа Катић, сомелијер, стручњак за вино (како каже, уживала је у њему још прије рођења) причаће нам о практичним стварима везаним за свјетски најпознатију текућу намирницу. Да ли га затварати навојним чепом? Како га чувати? Је ли истина да је боље ако је старије? Зашто се црно вино не служи, не складишти и не пије као бијело? Како јело одређује вино? Како да се не осрамотимо за снобовским трпезама? То и још много тога сазнаћемо од потпредсједнице Удружења сомелијера Србије, Ђурђе Катић.