X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Људовање
са Веселином Гаталом
Људовање
23:20
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Људовање

Нова сезона серијала „Људовање“ и у овом циклусу ће показати да не постоје ни „обични“ ни „мали“ људи. Серијал посебан по својој једноставности и непосредности имаће, и даље, за госте људе који ће, у опуштеној, готово кућној атмосфери, на необично једноставан начин изнијети пред нас своја размишлјања и ставове. Без страха од политике, али и без одмака од свакодневнице, гости ће, као и до сада, имати прилику да говоре о њима важним темама, о ситуцијама у којима се често ћути и стварима о којима се ставови износе углавном код куће и у умјетничким, блогерским, новинарским и другим „фаховским“ круговима. Као и до сада, о политичким, културним, спортским, новинарским и другим темама говориће разни профили људи: лаици и доктори наука, нутриционисти и конзументи, креатори политика и њихови бирачи, без подјеле људи на оне који треба да говоре и оне који морају ћутати. „Људовање“ ће, и даље, остати емисија у којој човјек не мора бити у праву да би рекао шта мисли, све док његова слобода изражавања не задире у слободе других. „Људовање“ је емисија јавног РТРС сервиса, који по дефиницији, опредјељењу и програмским начелима настоји понудити својим гледаоцима разне ставове и, ако је могуће, дијаметрално супротна гледања на ближу околину и свијет, људске односе и политику. Функција нашег и Вашег јавног РТВ сервиса се и огледа у настојању да служи својим гледаоцима, дјелује поучно, васпитно, образовно, али да у исто вријеме понуди широк спектар промишљања и прилику да сви преиспитамо своје ставове и увјерења, суочавајући их са ставовима других и друкчијих, оних који не мисле ни слично, а камо ли исто што и ми. На тај начин можемо изградити свој став или га надоградити, можда уз јаке аргументе и промијенити, у садејству и надопуњавајући их ставовима и мишљењима других, не проглашавајући их унапријед неважним и нерелевантним.
Уредник и водитељ Веселин Гатало, уређивачка и сниматељска екипа серијала „Људовање“, редакција РТРС-а  унапријед се радује дружењу са Вама, без обзира на то да ли ћете бити наши гости или гледаоци. 

Редакција: Информативни програм

23:10 | петак, 19. Октобар
Са Веселином Гаталом
Захар Прилепин, руски и свјетски писац, непожељан је у Босни и Херцеговини, земљи коју многи сматрају терористичком базом Ал Каиде. Захар Прилепин, чест гост Париза, Прага и осталих свјетских дестинација, из познатих нам разлога неће бити гост овонедјељног Људовања. О Захару Прилепину ће говорити његова пријатељица и његов познавалац, Весна Капор. Очекујмо да ће нам представити великог Прилепина боље него што би он сам то учинио. Наиме, писци не могу разумјети ни себе ни своје књиге на начин оних који их воле и који их читају. Да, и на начин оних који се не боје књига и писаца и не проглашавају их пријетњом за државну сигурност ...