X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Ријеч вјере
Ријеч вјере
11:20
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

11:21 | субота, 01. Април
Религијски програм
Дио моштију деспота Стефана Лазаревића пренесен је из Манасије, манастира у којем је сахрањен овај српски владар, ктитор и књижевник, у београдску Вазнесењску цркву. Његовим светим моштима моћи ће свакодневно да се поклоне благочестиви вјерници. Треће недјеље Часног поста боравили смо у манастиру Илиње код Шапца. Игуман овог српског манастира, отац Исаија врши Свету тајну Јелеосвећења, молитву за здравље душе и тијела и спасење. Римокатоличка жупа Котор Варош, посвећена Рођењу Блажене Дјевице Марије, посљедњих година доживљава напредак на пољу материјалне и духовне обнове. Помоћ болесним, старим и изнемоглим, социјално угроженим особама, дјеци и ученицима, женски активизам, рад са младима организовано и плански одвијају се на подручју Меџлиса Исламске заједнице Прњавор. У Првој књизи Мојсијевој описани су први мушкарац и прва жена створени вољом Господњом. Када су Адам и Ева прекршили прву Божију заповијест о забрањеном воћу, дрвету спознаје добра и зла, били су изгнани из Рајског врта или Едена. уредница Религијског програма Жана Вукосављевић
18/10/2016 | 09:48
Икона Пресвете Богородице Тројеручице у Бањалуци
17/03/2016 | 19:33
21. март 2016. године у 19 часова, Парохијски дом Спомен-храма Светог Саве на Врачару
17/02/2016 | 10:40
Промоција књиге "И мудри и безазлени, Сусрет са Патријархом" у Дому културе у Шипову, субота, 20. фебруара у 11 часова
21/09/2015 | 06:59
15. година емисије о религији "Ријеч вјере"
29/04/2015 | 07:00
Промоција књиге "И мудри и безазлени, Сусрет са Патријархом" у Мркоњић Граду, четвртак, 30. април у 19 часова
30/03/2015 | 08:26
Четвртак, 2. април, у 19 часова у Народном позоришту Републике Српске, Мала сцена
О ЕМИСИЈИ
Ријеч вјере

У жељи да унаприједи религијску културу и међурелигијски дијалог на нашим просторима, Телевизија Републике Српске покренула је 8. априла 2001. године специјализовану емисију под називом "Из вјерских заједница". Нешто касније емисија мијења назив у "Ријеч вјере", али карактер остаје исти. Заступљене су различите приче и теме о православљу, римокатоличкој вјери, исламу и јудаизму.

"Ријеч вјере" је на програму РТРС у новом термину сваке друге суботе од 11:20.

Од самог почетка емисију уређује и води Жана Вукосављевић, дугогодишња новинарка и уредница Религијског програма Телевизије Републике Српске. Имала је част да 2003. године лично сретне двојицу вјерских лидера и двије харизматичне личности, које су свој овоземаљски живот завршиле на гласу светости, Блаженопочившег патријарха српског господина Павла и Светог папу Ивана Павла Другог. У знак захвалности за високопрофесионалну промоцију дијалога вјерских заједница у Босни и Херцеговини, Интернационална лига хуманиста 2011. године додијелила је Жани Вукосављевић "Златну повељу са значком".
zana.vukosavljevic@rtrs.tv

уредница Религијског програма Жана Вукосављевић

Редакција: Културни, образовни и религијски програм

Контакт: