latinica  ћирилица
20/06/2024 |  16:51 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Реми Србије и Словеније; Јовић сачувао наду српском тиму (ФОТО)

Репрезентација Србије одиграла је неријешено у другом мечу Европског првенства са екипом Словеније. Резултат је био 1:1.
Србија - Словенија (Фото: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA) -
Србија - Словенија (Фото: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA)

Стријелац за Словенију је био Карничник у 69. минути, а Јовић је у посљедњим секундама спасио Србију и постигао погодак у 95. минуту меча.

Лука Јовић је једним скоком, ударцем и голом донио радост Србији, а притом је сачувао наду репрезентацији да може до елиминационе рунде на првенству Европе.

И против Данске 25. јуна Србија ће се борити за побједу и пролазак групе што би био одличан резултат.

Србија - Словенија (Фото: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI)

Прво полувријеме је прошло у знаку Словеније која је ређала шансе, била много опаснија, а чак је и погодила стативу преко Елшника. "Орлов"и су били безопасни у највећем дијелу времена, а можда су највеће шансе за гол имали послије шансе Митровића.

На старту другог полувремена "орлови" су приказали одличну игру, било је ту опасних напада, Митровић је пријетио главом, а могли су Словенци и да постигну аутогол када је Бијол погрешио послије центаршута Гаћиновића.

Касније је и Шешко опробао ударац са дистанце, а Рајковић је одлично одреаговао и спасио гол.

Ипак, у 69. минуту Словенија је успјела да дође до гола, Карничник је прошао сјајно, претрчао цијели терен и на другој стативи постигао гол за 1:0.

Али, одговор је стигао у посљедњем моменту, у последњој секунди утакмице, Јовић је погодио за 1:1 главом послије корнера и сада су Словенци на два бода, док је Србија на једном боду.

Други меч групе Ц данас играју Данска и Енглеска у 18.00 часова.

Србија трећи меч игра против Данске у уторак од 21.00 час.