latinica  ћирилица
27/04/2024 |  17:51 | Аутор: Агенције

Пуповац: Нећемо допустити да нас понижавају

Предсједник СДСС Милорад Пуповац изјавио је да при формирању владе и парламентарне већине неће допустити понижавање СДСС као представника српског народа у Хрватској и да ће се супротставити свим облицима сегрегације, било по етничкој или политичкој основи.
Милорад Пуповац - Фото: РТРС
Милорад ПуповацФото: РТРС

- Нећемо допустити понижавање СДСС-а који је представник српског народа у Хрватској. То значи да нећемо допустити понижавање оних који за нас гласају и који су нам дали повјерење да с њиховим гласом одлучујемо шта је у њиховом интересу и интересу Хрватској - рекао је Пуповац на комеморацији жртвама усташког режима у Гудовцу крај Бјеловара.

Он је додао и да ће се супротставити политичкој сегрегацији, било по етничкој или ужој политичкој основи.

- Подједнако ћемо се супротставити подстицању на националну и вјерску мржњу, подстицању на политичку мржњу које у Хрватској, нажалост, има много. То сматрамо овог тренутка својим првим и основном задатком, у сарадњи са свима онима који ће дијелити ту врсту бриге, не само за мањинска права него и за достигнуте демократске вриједности - истакао је предсједник СДСС-а.

Српско народно вијеће и Савез антифашистичких бораца и антифашиста Хрватске данас је, поводом 83. годишњице прве депортације и масовног погубљења Срба, само 18 дана након оснивања тзв. НДХ, организовао комеморацију жртвама са подручја Грубишног Поља и Бјеловара.