latinica  ћирилица
23/03/2024 |  14:24 | Аутор: СРНА

Нешић: Најважније утврдити ко је организатор терористичког напада у Москви

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да је добро што су живи ухваћени починиоци терористичког напада у Москви и да то што су ухваћени у правцу украјинске границе указује ко би могао да буде организатор овог гнусног акта.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Он је нагласио да је сада најважније утврдити ко је организатор терористичког напада у Москви и да очекује да федералне службе Руске Федерације то убрзо утврде.

- Најлакше је да нека "група" преузме одговорност и да се каже иза тога стоји "Исламска држава". Најлакше је за све живо оптужити "Исламску државу". Веома је индикативно да се ово данас дешава у Русији, као што је индикативно и да је одмах "Исламска држава" преузела одговорност, као и то да након терористичког напада починиоци нису извршили самоубиство, већ су се упутили према граници са Украјином што јасно говори да је ријеч о некој другој, а не идеологији "Исламске државе" - оцијенио је Нешић за Срну.

Нешић је додао да не би искључио могућност да иза свега тога стоји нека западна сила, али да не би ни у кога упирао прстом.

Он је истакао да су у БиХ појачане мјере опреза и присуство полиције након терористичког напада у Москви, те навео да БиХ, као ни друге земље, не може искључити могућност тероризма, али да се дјелује превентивно.

Нешић је рекао да је на улицама у Републици Српској и Федерацији БиХ видљиво појачано присуство полиције.