latinica  ћирилица
27/04/2024 |  13:40 ⇒ 15:06 | Аутор: РТРС

Нешић: Уколико се не буду поштовале надлежности, Српска спремна за самосталност (АУДИО)

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је за РТРС да је Република Српска, уколико се не буду поштовале њене надлежности, спремна да постоји као самостална држава, јер има територију, народ, надлежности и много пријатеља у свијету који ће је подржати у томе.


Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је рекао да Република Српска даје шансу БиХ, али само кроз Дејтонски мировни споразум, а ко то не жели, ту је мирни разлаз.

Реагујући на изјаву министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да би "у случају отцјепљења Српске од БиХ дошло до рата", те да "поручује предсједнику Српске Милораду Додику и Нешићу да нема отцјепљења нити ће га икада бити", Нешић је позвао Хелеза да поштује Дејтонски мировни споразум, јер само тако може опстати БиХ, додајући да без поштовања надлежности Републике Српске нема ни БиХ.

- Позивам господина Хелеза да прати оно што господин Додик и ја говоримо, а то је да је нужно поштовати Дејтонски мировни споразум и уставну структуру БиХ - рекао је Нешић, поручујући да се нико у Српској не боји Хелезових узалудних пријетњи.