latinica  ћирилица
22/08/2018 |  18:21 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

Бурзић подноси дисциплинску пријаву против тужитељке због случаја "Сефић"

Главна тужитељка Тужилаштва Кантона Сарајево Далида Бурзић поднијеће дисциплинску пријаву против тужитељке Адвије Хајдо-Балте будући да није спремила завршне ријечи на данашњем рочишту у случају "Сањин Сефић".
Далида Бурзић - Фото: РТРС
Далида БурзићФото: РТРС

Бурзић ће пријаву против Хајдо-Балте поднијети Уреду дисциплинског тужиоца који функционише при Високом судском и тужилачком савјету БиХ, сазнаје Клиx.ба.

Оваква реакција главне тужитељке Тужилаштва Кантона Сарајево услиједила је након што је тужитељица Хајдо-Балта на данашњем рочишту обавијестила Кантонални суд Сарајево да није спремила завршне ријечи у случају тешке саобраћајне несреће у којој су смртно страдале студентице Селма Агић и Едита Малкоч.

Амир Агић, отац студентице страдале у саобраћајној несрећи, изјавио је након данашњег рочишта да је тужитељка требала да се спреми без обзира на то да ли ће суд прихватити њене додатне доказе.

"А они нису имали завршну ријеч. Судија је рекао децидно прошли пут да ће то бити завршено на данашњи датум. Ми имамо још два рочишта до пресуде", казао је Агић.