latinica  ћирилица
22/08/2018 |  13:52 ⇒ 19:31 | Аутор: СРНА

Шпирић: Мектић не одустаје од подривања институција Српске

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је за Срну да "такозвани министар безбједности Драган Мектић не одустаје од подривања институција Републике Српске и важних појединаца из Српске", те да је он "пројекат оних који нису наклоњени Републици Српској и који је преко њега воде до самопоништења".
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

- Његов начин понашања показује шта све може да се деси када битне информације из сектора безбједности дођу у руке човјека као што је Мектић. Да он којим случајем држи дугме на нуклеарном потенцијалу - нуклеарни рат би давно почео - упозорио је Шпирић.

Он је позвао Савез за промјене да се у интересу Републике Српске "одрекну Мектићевих услуга".

- И то не само у интересу Српске, већ и у њиховом интересу би било да се одрекну њега уколико не желе да поново мијењају име и да се зову "савез за по биједе" - истакао је Шпирић.

Он је нагласио да нико од српских патриота и институција Републике Српске није могао да вјерује да ће "у српском министру у Савјету министара умјесто заштите добити српског џелата".

Шпирић је изразио очековање да ће Савез за промјене подржати иницијативу за смјену Мектића која ће се 4. септембра наћи на дневном реду Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

- То била највећа услуга за Републику Српску уколико су заиста за њу опредијељени - додао је Шпирић.