latinica  ћирилица
21/08/2018 |  14:56 ⇒ 15:37 | Аутор: СРНА

Парађина: "Случај Драгичевић" злоупотребљавају ради политичког профита

Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина сматра да је очигледно да је "случај Драгичевић" већ одавно попримио политичке конотације и да га неки људи злоупотребљавају правећи краткорочни политички профит, што не може да им служи на част.
Михајло Парађина - Фото: СРНА
Михајло ПарађинаФото: СРНА

Коментаришући изјаву предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића "да од случаја Давида Драгичевића зависи и судбина Републике Српске", Парађина је истиче да је оваква изјава неприхватљива без обзира од кога долази, те да то народ коначно треба да препозна у овим турбулентним временима када је и превише "политичког хипнотисања".

"Нико, без обзира коју функцију обавља, не смије бити изнад Републике Српске и народа српског без обзира на његове заслуге", рекао је Парађина Срни.

Парађина наглашава да је случај Давида Драгичевића специфичан, да се десила трагедија и да надлежне институције Републике Српске морају до краја да га расвијетле и о томе обавијесте јавност.

Он подсјећа да је Република Српска највреднија тековина одбрамбено-отаџбинског рата и да је у њено стварање уграђено више од 23.000 живота припадника Војске Републике Српске и МУП-а.

Парађина је поручио да је потребно да сви политички субјекти манифестују слогу и јединство када је ријеч о стратешким националним интересима, јер се Република Српска стално налази пред многим ударима и искушењима, како унутрашњег, тако и спољног фактора.

"Борачкој организацији Републике Српске на првом мјесту је очување Српске у оквиру уставноправне позиције и Устава Републике Српске, односно Дејтонског мировног споразума и нико нема право да се коцка са Српском и оним за шта је пала крв и положени толики животи", рекао је Парађина.

Бореновић је за Телевизију Н1 рекао да од случаја Драгичевић зависи судбина Републике Српске.