latinica  ћирилица
18/06/2018 |  10:10 ⇒ 12:23 | Аутор: СРНА

За стан амбасадора у Аману издвојено 150.000 КМ

Министарство иностраних послова у Савјету министара у посљедње двије и по година издвојило је 150.000 КМ за стан од 270 квадратних метара у Аману у којем живи амбасадор БиХ у Јордану Харис Луковац, иако се у склопу амбасаде налази луксузан стан од 220 квадрата, пише "Дневни аваз".
ДКП мрежа - Фото: РТРС
ДКП мрежаФото: РТРС

Зграда Амбасаде БиХ у Аману у власништву је БиХ, а поклон је Јордана.

У склопу Амбасаде налази се луксузан стан али је Луковац одбио да живи у њему бесплатно, већ је тражио да му МИП плаћа стан од 270 метара квадратних с образложењем да му стан у Амбасади не одговара због великог броја чланова породице, наводи исти извор.

У првобитном одговору на овај захтјев Луковац је из МИП-а добио одбијеницу, али је након низа ургенција и писама успио добити додатни новац од Министарства па је у посљедње двије и по година за стан у којем живи издвојено више од 150.000 КМ.

Порески обвезници БиХ тако годишње издвајају 60.000 КМ за шесточлану породицу Луковац и стан са четири спаваће собе, два салона и три купатила.

Луковац, који је на ту позицију именован на приједлог бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, тако је постао један од најрастрошнијих амбасадора у укупно 56 дипломатско-конзуларних представништава /ДКП/ БиХ у свијету, наводи "Аваз".