latinica  ћирилица
23/05/2018 |  12:04 ⇒ 12:04 | Аутор: СРНА

ВСТС: Лепир се обратио у вези са случајем "Давид Драгичевић"

Високи судски и тужилачки савјет БиХ затражио је данас мишљење Комисије за етику и Одјељења за правна питања Савјета у вези са могућношћу учешћа главног окружног тужиоца у Бањалуци Желимира Лепира и поступајућег тужиоца у случају "Давид Драгичевић" Далибора Врећа на сједници Анкетног одбора Народне скупштине Републике Српске.
ВСТС - Фото: РТРС
ВСТСФото: РТРС

Предсједник ВСТС-а Милан Тегелтија упознао је чланове Савјета о Лепировом допису у којем се тражи став ове институције у вези са намјером Анкетног одбора Народне скупштине Републике Српске да позове на саслушање Врећа.

Лепир је навео да и сам очекује да ускоро буде позван на саслушање у Анкетном одбору.

Члан ВСТС-а Јадранка Ивановић најавила је своје изузеће из расправе јер директно учествује у овом предмету, а изузеће је најавио и члан ВСТС-а Махмут Шврака, који обавља функцију главног тужиоца Републике Српске.

Расправа о Лепировом допису биће настављена након што ВСТС добије мишљење Комисије за етику и Одјељења за правна питања, могуће и данас.

У Сарајеву је јутрос почело дводневно засједање ВСТС-а, на чијем су дневном реду, између осталог, измјене и допуне Закона о ВСТС-у.