latinica  ћирилица
18/05/2018 |  14:51 ⇒ 16:47 | Аутор: СРНА

Тужилаштво није упознато о измјештању миграната

Тужилаштво БиХ саопштило је да од надлежних институција није информисано о доношењу одлуке о измјештању миграната са подручја Сарајева у Салаковац код Мостара и најавило да ће у понедјељак 21. маја бити одржана ванредна сједница Ударне групе за борбу против трговине људима и илегалних миграција у БиХ.
Суд и Тужилаштво БиХ (Фото: oslobodjenje.ba) -
Суд и Тужилаштво БиХ (Фото: oslobodjenje.ba)

Иако је вршилац дужности главног тужиоца БиХ Гордана Тадић предсједавајућа Ударне групе за борбу против трговине људима и илегалних миграција, она није била позвана на одржавање Координационог састанка, који је одржан у понедјељак у Савјету министара, наводи се у саопштењу.

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ данас је око 11.30 часова информисан из Сипе о ситуацији и проблему везаном за заустављање конвоја са мигрантима у близини Коњица од полиције МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона, након чега је дао инструкције за вршење потребних провјера у вези са свим околностима овог догађаја, како би се наведена ситуација што прије разријешила.

Због цијеле ситуације Тадићева ће за понедјељак 21. маја, заказати ванредну сједницу Ударне групе за борбу против трговине људима и илегалних миграција у БиХ, на коју ће бити позвани званичници релевантних институција БиХ и међународних организација с циљем што бржег ријешавања проблема везаних за повећан број миграната на подручју БиХ.