latinica  ћирилица
26/04/2018 |  20:23 ⇒ 27/04/2018 | 20:13 | Аутор: РТРС

Бијељина: Мићић и даље игнорише захтјеве спортских клубова

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић и даље игнорише захтјеве спортских клубова који ове године, вољом власти, нису уврштени у буџет или су им средства из ранијих година прилично умањена.

Цијели случај могао би завршити на суду као што је то било прије неколико година с афером "фудбалски клубови" у којој су неки од званичника градске власти били под надгледањем Тужилаштва.

ФК "Звијезда 09" од првобитних 50.000 марака колико је имао из градског буџета, у овогодишњем добио је мрвице - свега седам хиљада марака. КК "Феникс" ове године није добио ни марке.

Списак оштећених је подужи. Они виде сукоб интереса у Савјету за спорт јер кажу - чланови Савјета издашни су према клубовима у којим обављају неку од водећих функција.

Бранимир Ђокић предсједник КК "Феникс" каже да је предсједник КК "Бијељина Плус" господин Вујић члан Савјета за спорт и да је он свом клубу додијелио 13.000 марака.

Слично је и са осталим члановима Савјета за спорт, истичу наши саговорници и додају да све аминује градоначелник од кога безуспјешно траже одговор - због чега су оштећени.

Предсједник ФК "Звијезда 09" Борис Станишић наводи да је у међувремену његова јуниорска екипа постала премијерлигаш и да су средства требала да се повећају, а не да се пет пута умање.

На прозивке власти одговарају.

"Речено је да мој клуб користи сале бесплатно. Показао сам вам доказ да плаћамо ову салу 2.500 марака. Ми смо практично главни финансијери школа", каже Ђокић.

Предсједник ФК "Зенит" Срђан Шушић каже да ове године нису добили ниједан фенинг од града.

"Само смо једне године добили 750 марака", навео је Шушић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић није одговорио на наш захтјев за разговор.

Прије мјесец дана о овој теми рекао је да, гдје је управљачка структура на нивоу клубова приватна, тада добију мање новца, за разлику од клубова гдје град има утицаја на управљачке структуре.

"Рекао бих прије да је приватна Градска управа, јер за разлику од Мићића ја улажем свој новац за добробит ове дјеце", каже Станишић.

Хтјели смо разговарати и са предсједником Савјета за спорт Огњеном Ђуком који је и на челу Џудо-клуба "Пантер", али рекао је да је одсутан.

На разговор је пристао Славиша Марковић члан Савјета за спорт, најављући да ће напустити то тијело.

"Очекујем да ти клубови дођу у наредним данима у градску администрацију и обаве разговор. И ако је било одређених нерегуларности и неправилности, ја сам за то да се разговара и исправи. Размишљам да поднесем оставку на мјесто у Савјету за спорт, јер ми не требају сукоби са људима", казао је Марковић који је и предсједник Градске скупштине у Бијељини.

Овим случајем бавиће се адвокати и управни инспектор, јер клубови више немају стрпљења за званичнике градске власти.

Подсјећамо да је прије неколико година Тужилаштво чешљало рад званичника Градске управе у случају "финансирање фудбалских клубова", тако да се семберска јавност већ навикла на спортске афере.