latinica  ћирилица
26/04/2018 |  12:39 ⇒ 14:38 | Аутор: СРНА

Вулић: Срамна злоупотреба Гарићеве смрти

Члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић изјавила је Срни да је данашња шетња врха СДС Добојем поводом годишњице убиства потпредсједника ове странке Бранислава Гарића које је имало свој правосудни епилог, није ништа друго него "сраман покушај СДС-а да смрт свог партијског колеге понуди као политички програм".

Вулићева је нагласила да "шетњом до Полицијске управе, а не до правосудних органа који су дали коначну ријеч у овом случају, СДС потврђује да им није стало до покојног Гарића, већ да је њихова мета МУП Републике Српске".

"Питамо СДС зашто акценат стављају на неријешена убиства у посљедњих десет година. Зашто не говоримо о неријешеним убиствима од оснивања Републике Српске до данас, када се одлично зна да су се многа од њих десила управо у вријеме владавине СДС-а? Ми из СНСД подржавамо рад институција Републике Српске у расвјетљавању свих неријешених убистава од како је основана Република Српска до данас, а ово што ради СДС у политици и животу има само једно име - лешинарење", оцијенила је Вулићева.

Градски одбор СДС-а Добој организовао је данас, поводом обиљежавања девет година од убиства некадашњег потпредсједника ове странке Бранислава Гарића, мирну протестну шетњу до зграде Полицијске управе, изражавајући незадовољство због "активности које су предузете на расвјетљавању околности које су довеле до његове смрти, као и свим неразријешеним убиствима у посљедњих десет година".