latinica  ћирилица
26/04/2018 |  11:31 | Аутор: СРНА

Одгођена сједница Дома народа БиХ

Дом народа Парламентарене скупштине БиХ због недостатка кворума није данас у Сарајеву одржао сједницу на чијем је дневном реду, између осталог, био захтјев Представничког дома за разматрање по хитном поступку Приједлога закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ којим се предвиђа скенирање гласачких листића у сврху утврђивања резултата избора.
Дом народа - Фото: РТРС
Дом народаФото: РТРС

На сједницу је од 15 делегата дошло њих 12, али није било довољно делегата из хрватског народа.

Након отварања сједнице, предсједавајући Дома народа Огњен Тадић обавијестио је делегате да нису добијена писмене информација о недоласку троје хрватских делегата.

Делегати Љиља Зовко, Зденка Џамбас и Марио Караматић телефонским путем су рекли секретару Дома народа Бојану Нинковићу да нису у могућности да дођу на сједницу.

Наставак сједнице Тадић је заказао за 15. мај.

На дневном реду Дом народа били су и Приједлог закона о измјени и допунама Закона о независним и надзорним тијелима полицијске структуре БиХ у првом читању, којим се исправља неусаглашеност у одредбама закона који се односи на број чланова у Одбору за жалбе полицијских службеника.

Делегати су требало да разматрају и Приједлог закона о допунама Закона о прекршајима у првом читању којим се рјешава питање евидентирање наплаћених казни, те Приједлог закона о раду у институцијама БиХ у првом читању.