latinica  ћирилица
25/04/2018 |  20:59 ⇒ 22:00 | Аутор: СРНА

Дервента: Отворен "Арконимо логистички центар"

У Дервенти је отворено предузеће "Арконимо", у аустријском власништву, за пружање складишних и логистичких услуга.
Дервента, отворено предузеће "Арконимо" - Фото: СРНА
Дервента, отворено предузеће "Арконимо"Фото: СРНА

Почетак рада "Арконимо логистичког центра", на површини од 3.500 метара квадратних затвореног складишног простора и још 2.000 метара квадратних за складиштење на отвореном, озваничили су власник Адриан Риклин и начелник Дервенте Милорад Симић.

Риклин је рекао новинарима да је "Арконимо" власник хале и земљишта у Дервенти и да је тренутно запослено 12 радника, а план је да до краја године број запослених буде 30 или 40.

"Не жалим ниједног тренутка што смо дошли у Дервенту. Идеја се родила у фебруару прошле године. Марко Конрад, сувласник, имао је одређене контакте у Дервенти и одлучило смо да овдје отворимо предузеће", рекао је Риклин и захвалио за подршку Симићу и његовим сарадницима.

Симић је изразио задовољство због тога што је број аустријских компанија у Дервенти повећан на 16.

"Дервента полако и сигурно добија изглед доброг привредног окружења, добре запослености и релативно доброг живљења. Ово је примјер како се односимо према иностраним улагачима", нагласио је Симић.

Новоотворени објекат, који пружа складишно и логистичко рјешење за компаније које то немају, у потпуности је обезбијеђен видео-надзором, као и двадесетчетворочасовним физичким обезбјеђењем.