latinica  ћирилица
24/04/2018 |  08:10 | Аутор: РТРС

Идентификован нападач из Торонта који је убио 10, а ранио 15 људи

Осумњичени за напад комбијем на пјешаке у Торонту, у којем је, према најновијим подацима, погинуло десетеро, а рањено 15 људи, јесте 25-годишњи Алек Минасиан, јавила је телевизија CBC.
Алек Минасиан - Фото: Screenshot
Алек МинасианФото: Screenshot

Возач изнајмљеног бијелог комбија намјерно се залетио у масу људи у сјеверном дијелу Торонта, саопштили су полиција и болнички извори, преноси Index.hr.

CBC је објавио да је Минасиан из Ричмонд Хила, предграђа Торонта, а на његовом LinkedIn профилу пише да је студент факултета Сенека у Норт Јорку. Ари Блуф испричао је да је похађао исту основну школу као и Минасијан, којег је описао као самотњака:

"Никада га нисам видио с пријатељима. Мислим да није био превише друштвен, обично бих га виђао самог у ходницима или у кантини."

Возач је у притвору, објавила је полиција. Према ријечима шефа полиције, мотиви напада још нису познати, али, према ријечима канадског министра за јавну сигурност, напад у Торонту нема везе с питањем националне сигурности.

Шеф полиције Марк Сендерс рекао је да се чини да је инцидент намјерно изазван те да је возач изнајмљеног комбија приведен без отпора.