latinica  ћирилица
19/04/2018 |  10:33 | Аутор: СРНА

Локалне заједнице прикупљају податаке о посљедицама поплава

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић истакла је да, према информацијама које ресорно министарство добија са терена, већина локалних заједница још прикупља податке о штети насталој током посљедњих поплава.
Лејла Решић - Фото: РТРС
Лејла РешићФото: РТРС

"Овај посао је још у току. Формирају се и комисије које ће у вези са тим спроводити све активности, тако да још немамо коначних података о насталој штети", рекла је Решићева.

Она је подсјетила да је договорено да Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде са јединицама локалне самоуправе, када се створе услови, сачини процјену штете на пољопривредним добрима.

Портпарол Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Мацановић рекао је Срни да, када је ријеч о пољопривредним добрима, општинске Комисије још раде процјену на терену.

"Када заврше рад у општинама нама достављају извјештаје, па ћемо их објединити и о томе информисати Владу", рекао је Мацановић.

Он је напоменуо да у неким општинама комисије још нису ни изашле на терен, јер се није повукла вода на појединим локацијама.