latinica  ћирилица
25/03/2018 |  13:46 ⇒ 26/03/2018 | 08:07 | Аутор: СРНА

Шпирић: Мектић фалсификовао документа (ФОТО)

Три дана након што је министра безбједности БиХ Драгана Мектића оптужио да стоји на челу специјалног хибридног рата против Српске и показао кривичну пријаву против њега из '98. године због препродаје надгробних споменика, потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић данас износи нове оптужбе за фалсификовање докумената и прикривање кривичних пријава. Док Шпирић пита како је неко са таквом биографијом могао постати министар, прозвани Мектић на нове оптужбе не одговара.

Кренуло је од кривичне пријаве за препродају надгробних споменика, настављено кривичном пријавом за фалсификовање докумената. Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић овај пут новинарима је показао пријаву из септембра '97. године да је Мектић кривотворио документе.

"Мектић је лично или преко командира Станице јавне безбједности Перице Станића, наредио да се код референта за регистрацију моторних возила Нате Црнадак сачине фиктивне саобраћајне дозволе за Горана Лаловића и Горана Радовића под истим бројем БЛ-616-80, да не говорим даље ...”, каже Шпирић.

Шпирић на конференцији показао документа о Мектићу (Фото: РТРС)

Упозорио је тако Шпирић да су управо ове радње дио биографије министра безбједности који тврди да у БиХ има криминала, тероризма и корупције. Са изношењем нових оптужби и доказа овдје није стао.

"Мектић је у ладици док је био начелник од 1992. године до момента застаре, чувао кривичну пријаву на име Ђурић Драгана који је у пијаном стању, по изјави очевидаца, ударио Антонелу Поштај, кћерку Фрање и Веронике,  рођене 1982. године. Дијете које је тада имало 10 година остало је са трајним инвалидитетом и данас је у колицима. Направљена је службена забиљешка, а свједоци су Славиша Милинчић и Марко Пезер", додаје Шпирић.

Шпирић на конференцији показао документа о Мектићу (Фото: РТРС)

Све је то, каже Шпирић, Мектић радио јер су поменути били руководиоци СДС-а и поновио да је он на челу тима који води хибридни рат против Српске. Најавио је да ће причати и о финансијерима Српске демократске странке.

Прозвани министар безбједности, Драган Мектић, на позиве и поруке није одговарао.