latinica  ћирилица
25/03/2018 |  11:27 ⇒ 12:25 | Аутор: БЕТА

Стефановић: Сумњам да хоће да ријеше убиство Ивановића

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да се, према информацијама које има, ништа озбиљно не дешава у истрази убиства лидера Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда Оливера Ивановића.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Стефановић је рекао и да има озбиљну сумњу да тај случај истражни органи самопроглашеног Косова неће ријешити.

- Сада већ, нажалост, имам озбиљну сумњу да су заиста заинтересовани да до тога дође. И Еулекс све више покушава да не учествује у томе. И мени је то чудно. Бавили су се фалсификованим пасошима, а сад неће да се баве убиством једног човјека које је потресло, не само нашу јужну покрајину, већ и шири регион - рекао је Стефановић за данашњи Курир.

Упитан да ли сумња да органи на Косову крију убицу, Стефановић је одговорио да не би волио никога да оптужи за тако нешто, али да ће Србија учинити све да одговора онај ко је убио Ивановића.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара око 8.30 сати, испред страначких просторија у сјеверној Косовској Митровици. На њега је испаљено шест метака, са леђа, а утврђено је и да је у питању пиштољ Застава М70А.

У првим данима након убиства полиција самопроглашеног Косова је прегледала видео-записе са камера и из сједишта ГИ СДП и километар од страначких просторија пронашла запаљен аутомобил опел астра којим су убице побјегле.

Утврђено је и да возило припада Србину из Аустрије, који је преминуо, и да је возило продавано неколико пута од тада.

Недавно су ухапшена и двојица полицајаца српске националности због сумње да су манипулисали доказима у случају Ивановићевог убиства, али су они пуштени на слободу.