latinica  ћирилица
22/03/2018 |  16:33 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Без одлуке о расподјели средстава, блокирано више од 50 милиона КМ

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је Срни да Управни одбор Управе за индиректно опорезивање данас није донио одлуку о расподјели средстава од путарине на надлежна предузећа у Српској и Федерацији БиХ, те да је код пословних банака сада блокирано више од 50 милиона КМ.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је додао да су против одлуке о расподјели средстава гласали представници ФБиХ и да није био потребан број гласова да се та одлука усвоји.

"Данас је требало донијети само техничке измјене одлуке о расподјели путарине и на тај начин да се средства са рачуна банака пребаце на рачуне предузећа `Путеви` и `Аутопутеви` у Републици Српској и `Аутоцеста` у ФБиХ", појаснио је Тегелтија.

Према његовим ријечима, на тај начин средства су блокирана и умјесто на рачунима тих предузећа, која би се користила за изградњу путева и ауто-путева, она остају на рачунима пословних банака.

"Према нашим информацијама, од данас се на рачунима налази више од 50 милиона КМ који су остали блокирани код пословних банака", нагласио је Тегелтија.