latinica  ћирилица
21/03/2018 |  09:30 ⇒ 09:35 | Аутор: РТРС

Ноћне вукове дочекали пријатељи из Српске (ВИДЕО)

Руски бајкери Ноћни вукови, који се налазе на десетодневној турнеји, ушли су у Републику Српску синоћ око 19 часова на Граничном прелазу Павловића Мост, након што су око 40 минута задржани на граничном прелазу са Србијом. Дочекали су их пријатељи из Српске, такође бајкери, и у знак добродошлице уручили им православне иконе.
Ноћни вукови из Русије  дочекани на Павловића мосту - Фото: РТРС
Ноћни вукови из Русије дочекани на Павловића мостуФото: РТРС

Наше путовање је православно ходoчашће, посјећујемо манастире и пријатеље у Републици Српској и Србији и то радимо посљедњих десет година, истакао је Јевгениј Строгов, предсјeдник Мотофедерације Русије.

- Основни задатак нашег ходочашћа јесте ширење духовне везе између народа. Имамо пуно пријатеља у Републици Српској и Србији, обилазимо манастире, доносимо иконе... - рекао је Строгов.

Двадесетак припадника Ноћних вукова налази се на десетодневној балканској турнеји, а након Србије стигли су у Републику Српску. У Бијељини су посјетили манастир Свете Петке, а потом су се упутили у Брчко. Наредних дана боравиће у Бањалуци и Добоју. У овим градовима посјетиће неку од православних светиња.

Строгов се на питање како коментарише угрожавање безбједностиу БиХ од стране Вукова, како су то пласирали неки политичари и медији у БиХ, насмијао.

- Како је рекао Исус Христос- само људи који стварају мир могу да уђу у царство небеско. То је наш задатак и надамо се да ће брзо да се слегне овај талас - рекао је Строгов.

Послије градова у Републици Српској, Ноћни вукови посјетиће још неколико градова у Србији, на турнеји ће прећи 2.000 километара на четири точка, јер због лошег времена мотоцикле не могу користити.

Иначе, више медијских екипа су у пријеподневним часовима очекивали улазак Ноћних вукова на граничном прелазу Рача, на којем су били присутни и припадници безбједносних служби БиХ.