latinica  ћирилица
19/02/2018 |  14:33 ⇒ 15:13 | Аутор: РТРС

Сарајево: Састанак ударне групе за борбу против тероризма

Ударна група за борбу против тероризма разговарала је данас у Сарајеву о спровођењу активности на откривању и спречавању потенцијалних опасности од тероризма и учествовању у међународним операцијама и активностима у овој области.
Одржан састанак Ударне групе за борбу против тероризма (Фото:N1) -
Одржан састанак Ударне групе за борбу против тероризма (Фото:N1)

На радном састанку који је одржан у Тужилаштву БиХ, којим је предсједавала вршилац дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, учествовали су званичници правосудних, полицијских и безбједносних агенција БиХ, ентитета и Брчко дистрикта, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

"На састанку је разговарано о активностима које спроводе агенције за спровођење закона у БиХ у борби против тероризма и активностима које могу бити повезане са тероризмом, те откривању и превенцији појава које угрожавају безбједност са аспекта борбе против тероризма", наведено је у саопштењу.

Једна од тема односила се на активности које БиХ спроводи у складу са резолуцијом Савјета безбједности УН у борби против тероризма и терористичких активности.

На састанку је истакнута важност учествовања агенција за спровођење закона у БиХ у међународним операцијама усмјереним на борбу против тероризма, у којима БиХ активно учествује.

Извор: Срна