latinica  ћирилица
16/02/2018 |  15:22 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

Прва година пословања ЈП "Регионална депонија" на Црном Врху, успјешна (ВИДЕО)

Јавно предузеће "Регионална депонија" на Црном Врху код Зворника са радом је почело прије нешто више од годину дана.
Депонија Црни Врх - Фото: РТРС
Депонија Црни ВрхФото: РТРС

Исто толико, предузећа из девет општина и градова Српске и ФБиХ ту одлажу отпад. Прву годину пословања предузеће је завршило успјешно.

Прву годину пословања Регионалне депоније обиљежио је низ изазова, који су захваљујући конкретном плану, рационалном приступу и великом труду запослених успјешно превазиђени. Током 2017. године на депонију је довезено око 19 хиљада тона комуналног чврстог отпада, што је око 85 одсто од планираног.

Александар Врачевић директор ЈП "Регионална депонија" Зворник истиче да на крају свега кад се саберу утисци, веома су задовољни годином.

"Успјели смо да прихватимо те неке количине, које су нам омогућиле да годину завршимо са позитивним резултатом", наводи Врачевић.

Предузеће у овом тренутку нема обавеза према добављачима, уредно измирује пореске обавезе, а и плате за 18 радника су редовне.

"Ја сам овдје руковаоц грађевинских машина и радим на багеру доле. Плате су редовне, фино је за сад. Слажемо се овдје сви добро", каже радник Нурија Нухановић.

И његов колега Велимир Шурбат хвали фирму.

"Што се тиче директора и саме Управе предузећа, имамо изузетну сарадњу. У сваком смислу те ријечи можемо да се ослонимо у сваком тренутку на њих. Можемо да их позовемо ако имамо неки проблем", рекао је Шурбат.

Остварени резултати били су велики мотив у плановима за ову годину.

"Као циљ постављено је повећање од десет одсто у овој години. Мислим да то можемо да остваримо. Очекујем да и ова година буде позитивна", каже Врачевић.

Један од приоритета у овој години јесте и изградња објекта и набавка опреме за успостављање рециклажног дворишта на регионалној депонији, а идеју је подржао и Републички фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност.