latinica  ћирилица
17/01/2018 |  12:40 | Аутор: РТРС

Михајловић: Од Запада се очекује да изведе пред лице правде убице Ивановића

Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић рекла је да Србија иде путем чланства у ЕУ, али да од Уније, као и од САД које заједно руководе Косовом, очекује да убице Оливера Ивановића и организатори тог терористичког напада буду што прије изведени пред лице правде.
Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић - Фото: СРНА
Потпредсједник Владе Србије Зорана МихајловићФото: СРНА

Михајловићева је у саопштењу навела да је Србија увијек у тешким тренуцима била јединствена, тако ће бити и данас када су грађани у Србији и на Косову и Метохији у шоку од мучког, терористичког убиства Оливера Ивановића.

Она је додала да јединство на најбољи начин показује предсједник Србије Александар Вучић који ће овог викенда бити са онима којима је најтеже, са Србима на Косову.

"Грађани знају да без јединства грађана и оних који воде земљу нема напретка Србије и да без јединства наша земља нема будућност. То добро знају и они који су организовали убиство Оливера Ивановића, који су управо играли на карту свађа и нејединства међу грађанима Србије. Али, терористи неће успети, и то им неће проћи", истиче се у саопштењу.

Она је навела да "грађани јако добро препознају поруке предсједника Србије Александра Вучића, гаранта јединства и стабилности земље, који западним земљама нуди помоћ у откривању злочинаца, али у исто вријеме тражи од њих да што пре открију ко је убио Оливера Ивановића".

Како додаје, грађани јасно препознају и све оне који на најнеодговорнији начин покушавају да убиство Ивановића искористе за само још један у низу напада на Вучића, Владу Србије и СНС.

"То је срамота, тиме само наносе штету држави и грађанима и то је оно што су организатори овог терористичког акта и желели, нејединство у Србији. Али, ни то неће проћи", додала је Михајловићева.

Оливер Ивановић убијен је јуче ујутру у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Извор: СРНА