latinica  ћирилица
15/01/2018 |  07:41 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Вучић: Додик на добар начин штити Српску (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је за РТС да није присуствовао прослави Дана Републике Српске 9. јануара у Бањалуци, јер је требало да иде у Њујорк због раније заказаних састанака са међународним представницима у вези са Косовом и Метохијом. Поручује да воли и подржава Српску, али поштује и територијални интегритет БиХ.
Александар Вучић (фото: © Tanjug/ Tanja Valic) - Фото: РТРС
Александар Вучић (фото: © Tanjug/ Tanja Valic)Фото: РТРС

Вучић истиче да се како каже "не трпа да штити Републику Српску јер је то посао предсједника Републике Српске Милорада Додика који то ради на добар начин и да је то његова ствар".

"Али да дозволим да Република Сроска буде било чија монета за поткусуривање и мета напада, то је у мом друштву и у мом присуству немогуће", рекао је Вучић.

Коментаришући изјаву Томислава Николића да "од срца Републици Српској жели независност", рекао је да зна да Николић то жели као и 90 одсто Срба, али напомиње да они који воде државу не смију да се воде политиком жеља".

"Политика реалности је политика озбиљности и одговорности, а политика жеља је лијепа политика која доноси гласове, али не мислим да је увек директно пропорционална степену одговорности и озбиљности", додао је предсједник Србије. 

Каже да подржава интегритет БиХ и сматра да би било какви сукоби и ратови могли да униште Србију.

"Подржавамо Републику Српску, волимо Републику Српску али подржавамо територијални интегритет Босне и Херцеговине", нагласио је Вучић.

Вучић је најавио крајем мјесеца састанак са предсједником Турске Реџепом Ердоганом, на којем ће једна од тема бити и Босна и Херцеговина. Најавио је и сусрет са бошњачким чланом Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.