latinica  ћирилица
13/12/2017 |  18:53 | Аутор: РТРС

Човић са амбасадорима Ирана, Швајцарске и Аустрије

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић данас је у Сарајеву у одвојеним сусретима разговарао са амбасадором Ирана у БиХ Махмудом Хајдаријем, Швајцарске Андреом Раубер Саксер, те Аустрије у БиХ Мартином Памером.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

Човић је са амбасадором Ирана разговарао о тренутној политичкој ситуацији у БиХ и свијету, посебно о ситуацији на Блиском истоку.

Хајдари је пренио ирански став у вези с поштовањем и провођењем обавеза проистеклих из Свеобухватног нуклеарног споразума између Ирана и Е3+3.

На крају сусрета саговорници су изразили наду у наставак успјешне сарадње БиХ и Ирана.

Човић је Саксерову информисао о тренутном напретку БиХ на путу европских интеграција, те истакао како ће преостали услови за добијање кандидатског статуса бити ускоро испуњени.

Амбасадор Швајцарске рекла је да њена земља, иако није чланица ЕУ, пружа подршку за бржи и ефикаснији напредак БиХ на путу интеграције у структуре ЕУ и НАТО, јер ће то обезбиједити стабилност БиХ, те тако допринијети и стабилности регије.

На састанку Човића и амбасадора Аустрије разговарано је о политичкој ситуацији у БиХ, али и о напретку на евроатлантском путу.

Човић је истакао да се убрзано ради на испуњењу преосталих услова како би БиХ што скорије добила кандидатски статус и додао да је измјена Изборног закона један од приоритета у наредном раздобљу, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Извор: Срна