latinica  ћирилица
13/12/2017 |  15:34 ⇒ 16:04 | Аутор: РТРС

Изведена вјежба евакуације скијаша са жичаре "Пољице"

На Јахорини је данас успјешно изведена вјежба евакуације скијаша са жичаре "Пољице" с циљем провјере оспособљености учесника и средстава за рад у кризним ситуацијама.
Јахорина - вјежба - Фото: СРНА
Јахорина - вјежбаФото: СРНА

Вјежбу под називом "Јахорина 2017" је организовао Олимпијског центра "Јахорина", а у њој су учествовали припадници Полицијске управе Источно Сарајево, Олимпијског центра, Горске службе спасавања "Јахорина", Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Ватрогасне бригаде Пале и Дома здравља Пале.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је новинарима да овом вјежбом евакуације желе да поруче скијашима и посјетиоцима Јахорине да се, осим доброг скијања и забаве, на овој планини могу осјећати безбједно.

"Наш циљ је превенција. Трудићемо се да се сваки посјетилац који дође на планину осјећа безбједно", навео је Љевнаић.

Он је истакао да је циљ да буду увезани сви субјекти система безбједности који су данас показали да одлично функционишу, како би у случају ванредних ситуација могли успјешно да дјелују.

"У случају ванредне ситуације веома је важно да је сваки субјекат информисан и да свако ради свој посао. Ту, прије свега, мислим на запослене у Олимпијском центру `Јахорина` који су дужни да информишу све субјекте, од Цивилне заштите до МУП-а, медицинског особља Дома здравља Пале или Болнице у Касиндолу", нагласио је Љевнаић.

Извор: СРНА